Depremden kurtardığı çocuktan tohum alıp ekmişti! Tarlaya bereket yağdı... Hayır duasının gücü

Depremden kurtardığı çocuktan tohum alıp ekmişti! Tarlaya bereket yağdı... Hayır duasının gücü

Türkiye 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır yaralar almıştı. Yaşanan depremler 11 ilde büyük yıkıma neden olurken gönüllü olarak arama kurtarma çalışmalarına katılan Ekrem Yılmaz, Osmaniye’de enkazdan kurtardığı çocuğun ailesinin hediye ettiği yer fıstıklarını Nevşehir’de toprakla buluşturdu. Tarlasına ektiği tohumlar adeta bereket oldu. Tarlanın son halini görenler şok oluyor. Hayır duasının gücü!

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde büyük yıkımlara neden oldu. Osmaniye'de de hissedilen depremler büyük yıkıma neden olurken arama kurtarma çalışmalarına katılan Ekrem Yılmaz adındaki vatandaş, enkazdan kurtardığı çocuğun ailesinin hediye ettiği yer fıstıklarını tarlasına ekti. Yılmaz tarladan çıkan verimi görünce şaştı kaldı. Depremden kurtardığı çocuktan tohum alıp ekmişti! Tarlaya bereket yağdı. Tarlayı görenler gözlerine inanamıyor.

DEPREMDEN KURTARDIĞI ÇOCUKTAN HEDİYE ALMIŞTI... TARLASINA BEREKET YAĞDI

Gölcük’te bir otomotiv firmasında çalışan Nevşehirli Ekrem Yılmaz, yaşanan deprem felaketlerinde Osmaniye'ye giderek arama kurtarma çalışmalarına katılmıştı. Orada enkaz altında kalan bir çocuğu sağ olarak çıkaran Yılmaz'a çocuğun ailesi çiğ yer fıstığı hediye etti. Memleketi Nevşehir'e giden Yılmaz, hediye aldığı tohumları tarlasına ekti. Fıstıklar yeşermeye başlarken, deneme amacıyla dikim yapan Yılmaz aldığı verimden memnun kaldı.

hghghg-2023-09-28t142318-263.jpg

Fındık tohumlarını deneme amaçlı diktiğini belirten Yılmaz, "Gölcük’te bulunan bir otomotiv firmasında çalışıyorum. Yaşanan asrın felaketi sonrasında gönüllü olarak arama kurtarma ekipleri ile birlikte deprem bölgesine gittim. Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Osmaniye’de arama kurtarma çalışmalarına katıldım. Son olarak gittiğim Osmaniye’de bir ailenin çocuğunu enkazdan sağ çıkarttık. Enkazdan çocuklarının sağ kurtulduğunu gören aile teşekkür amacıyla bana ve kurtarma ekiplerine çiğ yer fıstığı hediye etti. Ben de bu yer fıstıklarını Nevşehir’in Acıgöl ilçesine bağlı İnallı köyünde bulunan 1 dönümlük tarlama deneme amacı ile ektim. Şu an verim çok güzel." dedi.

gfgfgf-2023-09-28t142251-354.jpg

HAYIR DUASININ GÜCÜ! TÜM KÖYLÜLERE DAĞITACAK

Alınan verim sonrası hasadın ardından toplanacak tohumların köylülere vereceğini belirten Yılmaz, "Bölgemizde alışagelmiş ürünlerin dışına çıkarak, Osmaniye’den getirmiş olduğum yer fıstığı tohumlarını 1 dönümlük alana diktim. Ürünümüzün rekoltesi çok güzel. Kasım ayında yapacağımız hasat sonrası alacağımız ürünün tohumlarını tekrar köylümüze dağıtarak, bu ürün gamını bütün bölgeye yaymaya çalışacağım. Nevşehir fıstığı olarak yolumuza devam etmek istiyorum. Bu örnek bir ürün. Bölgemizde yetişen patates, ay çekirdeği, üzüm gibi ürünlere alternatif bir ürün. Bu ürünlerin yanında yer fıstığı neden olmasın. Nevşehir bölgesinde kumlu bölge çok fazla. Bu ürün de suyu tutan bir ürün. Fıstıkla birlikte ektiğimiz ay çekirdekleri de bundan faydalanıyor. Su tutulumu olduğu için sulamaya gerek olmuyor ve bizim için de bir alternatif ve avantaj oluyor." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN