Depremin boyutunu ortaya koyan manzara! Karla kaplı Berit Dağı'nda dev yarıklar

Kahramanmaraş merkezli 11 ili vuran 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin yıkıcı etkisi, dağlara da yansıdı. Kimi dağlar ikiye ayrıldı kimi birleşti, göl ortaya çıktı. İki büyük deprem Berit Dağı'nda da yarılmalar neden oldu. Karla örtülü dağlarda deprem sonrası oluşan yarıklar şoke etti. İşte havadan görüntü...

Türkiye 6 Şubat sabahına kara güne uyandı. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve Elbistan'da 7,6 şiddetindeki iki depremlerin ardından 14 gün geçerken büyük afette can kaybı sayısı 40 bin 642'ye yükseldi, on binlerce kişi de yaralandı. 10 ilde ağır yıkıma neden olan depremler çevreye de zarar verdi.

6421781.jpg

Göksun ilçesinde ise 3000 rakımı geçen Berit Dağı’nın eteklerinde depremde yarılmalar meydana geldi. Depremden sonra yağan kara rağmen izler dikkat çekti.

6421782.jpg

Kar nedeniyle şu anda ulaşımı zor olan bölge dron ile havadan görüntülendi. Görüntülerde kar altındaki yarık izlerinin metrelerce devam ettiği gözlemlendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN