Depremzede aile bir kez daha evsiz kaldı: Yarınımıza ne olacağını bilmiyoruz

Depremzede aile bir kez daha evsiz kaldı: Yarınımıza ne olacağını bilmiyoruz

6 Şubat (2023)'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıktığı 11 ilde 50 binden fazla vatandaş hayatı kaybetmiş binlerce insan evsiz kalmıştı. Evsiz kalan depremzedeler dolandırıcıların da hedefinde. Depremde evleri ağır hasar alan Güzel ailesi Kırıkkale'ye taşındı. Arabalarını satarak ev almak isteyen aile dolandırıldı. "Yarınımızın ne olacağını bilemiyoruz" diyen aile savcılığa başvurdu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıktığı illerde yaşayan vatandaşların hayatta kalma mücadelesi devam ediyor. Adıyaman'da yaşayan Güzel ailesinin oturduğu, apartman ağır hasar alınca aile "femur hastalığı" olan çocuklarının Ankara'daki tedavisinden dolayı Kırıkkale'ye taşındı. Güzel çifti, iki çocuğuyla birlikte bir süre Kırıkkale Polisevi'nde kaldı. Kiralık ev bulamayınca satılık ev arayışına giren depremzede aile, şehirde esnaflık yapan M.E. ile 1 milyon 800 bin lira değerindeki evi almak için anlaştı.

İPOTEKLİ ÇIKTI

1 milyon 50 bin lira değerindeki otomobilini de M.E.'ye noterde sattıktan sonra eve yerleşen depremzede aile, aradan geçen bir süre sonra tapuyu alamayınca dolandırıldığını anladı. Aile, satın almak istedikleri evin özel bir bankaya ipotekli olduğunu sonradan öğrenince hayatlarının şokunu yaşadı.

oooo.jpg

YETKİLİLERE SESLENDİ: HUKUKİ SÜREÇ HIZLANDIRILSIN

6 aydır mağdur olduklarını ifade eden Fatma Güzel, "Şu anda oturduğumuz evde özel bir bankaya geçmiş durumda. Bu evde kiracıda değiliz, evde satın alamadık. Özel bir bankaya geçtiği için satışı yapılamıyor. Arabamızı da geri alamadık. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) savcılık soruşturmasının numarasıyla beraber yazdık. Yetkililerden bir an önce mağduriyetimizin giderilmesini ve hukuki sürecin hızlandırılmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

'YARINIMIZA NE OLACAĞINI BİLMİYORUZ'

15 gün bekleme karşılığında güvence olarak 2 milyon liralık verilen çekinde karşılıksız olduğunu ifade eden Güzel, "Büyüklerimizden bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Biz evi alamıyoruz artık banka el koymuş. Bize arabamızı versinler hayatımızı sürdürelim. Şuanda stresliyiz. Yarın banka bize 'çık' diyebilir. Yarınımızın ne olacağını bilemiyoruz" dedi.

FEMUR HASTALIĞI NEDİR?

Femur hastalığı, femur adı verilen uyluk kemiğinin baş kısmında bilinmeyen bir sebeple kan dolaşımının bozulması ve buna bağlı olarak kemik dokusu ölümünün gerçekleşmesi ile ortaya çıkar. Hastalık her 10.000 çocuktan birinde görülür. Hastalık kendini ilk başlarda kalça ağrı ve sızı hissiyle gösterir. İleriki safhalarda ise kalça da güç kaybı ve yürüme zorlukları başlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN