Depremzedeler kara geceyi anlattı: Acı bir çığlık sonrası sessizlik

Depremzedeler kara geceyi anlattı: Acı bir çığlık sonrası sessizlik

Türkiye'nin yüreğini yakan depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Büyük felaketin yaşandığı geceden sağ çıkanlar ise o anları tekrar tekrar yaşıyor. Deprem anında Adana'daki evinden çıkan Nilgün Demir, o anları şöyle anlatıyor: Gözümüzün önünde komşularımız öldü. İlk önce bir çığlık geldi. Apartman yıkılınca çığlık bitti.

Kahramanmaraş merkezli 2 deprem 10 ili yıktı. Deprem felaketinin 6. gününde yaşamını yitirenlerin sayısı 21 bini aştı. Depremzedeler ise o anları gözyaşları içinde anlatıyor. Yıkımın büyük olduğu Adana'daki 12 katlı Zeray Apartmanı’nın B bloğu enkaza döndü.

Ayakta kalan fakat ağır hasarlı olan A blokta oturanlar ise hem komşularını hem de evlerini kaybetmenin acısını yaşadıklarını belirterek gözyaşlarına boğuldu. A blokta oturan Nilgün Demir, "Yıkılan binadan ilk önce bir çığlık geldi. Apartman yıkılınca çığlık bitti. Aileler yok oldu" dedi.

Yıkılan B bloğun enkazında ise arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

'DİĞERLERİNE BASMIŞ DENİZ KUMUNU'

Apartmanın A bloğunun 7’nci katında 2 çocuğuyla oturan Ayşegül Akçadağ, deprem anında uyanık olduğunu belirterek, “Merdivenlerden yuvarlanarak indim. Ayakkabılarımız dahi yoktu. Dışarı çıkıp kafamı kaldırdığımda karşıdaki bloğun olmadığını gördüm. Şok oldum. Arkadaşlarım, komşularım hepsi öldü. Bu bloğu yaparken teşhir amaçlı olduğu için çimentosunu fazla koymuş diye düşünüyorum. Diğerine ise basmış deniz kumunu. Sokakta kalıyoruz. Geceleri uyuyamıyorum çünkü o an gözümün önünden gitmiyor” dedi.

enkazdan-kurtuldular.jpg

'GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE KOMŞULARIMIZ ÖLDÜ'

7 yıldır Zeray Apartmanı’nda oturan Nilgün Demir ise çok acı çektiklerini, yaşadıklarına hâlâ inanamadıklarını söyledi. Deprem anında 1’inci katta oturduğu için kısa sürede dışarıya çıkabildiğini anlatan Demir, “Çıkar çıkmaz önümüzdeki blok yıkıldı. Allah, bizim yüzümüze baktı. Çıktığımda toz duman içinde kaldım. Ayaklarımız çıplak, şimşekler çakıyordu. Gözümüzün önünde komşularımız öldü. İlk önce bir çığlık geldi. Apartman yıkılınca çığlık bitti. Aileler yok oldu. Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

16 yıldır apartmanda oturan Nesrin Aslan ise gözyaşları içinde “Kurtulduğumuza sevinemiyoruz. Komşularımız, dostlarımız öldü. Hangisini anacağımızı bilmiyoruz. Allah hepsine rahmet eylesin. İnşallah hepsi cennette gider. Bizim blok da ağır hasarlı. O da yıkılacak” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN