DEVA Partisi binasına terörist saldırı: Babacan'dan sert tepki

DEVA Partisi binasına terörist saldırı: Babacan'dan sert tepki

DEVA Partisi'nin Diyarbakır'daki ilçe binasına molotof kokteyli saldırı düzenlendi. Saldırıya ilişkin açıklama yapan DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, "Partimizi hedef alan saldırı sıradan ve münferit bir hadise olarak geçiştirilemez. Seçim sürecine doğru ilerleyen günlerde hem can hem seçim güvenliğini tehlikeye düşürecek eylemlere göz yumulması asla kabul edilemez." açıklamasını yaptı.

DEVA (Demokrasi ve Atılım Partisi) Diyarbakır Lice ilçe binasına dün gece kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından molotoflu saldırı yapıldı. Saldırı sonucu ilçe binasının camları kırıldı, yangın çıktı. Söz konusu saldırıya ilişkin açıklama yapan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Demokrasimizi hedefleyen bu saldırıyı en güçlü biçimde kınıyoruz." diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Partimizi hedef alan saldırı sıradan ve münferit bir hadise olarak geçiştirilemez. Seçim sürecine doğru ilerleyen günlerde hem can hem seçim güvenliğini tehlikeye düşürecek eylemlere göz yumulması asla kabul edilemez.

'DEVA'YA YÖNELİK SALDIRILAR AMACINA ULAŞAMAYACAK'

Adil ve demokratik siyasi zemin, ülkemizin her köşesindeki her bir ferdin kendisini barış ve güven atmosferinde hissettiği ölçüde geçerlidir.

Bu nedenle Lice’deki saldırı bir an önce aydınlatılmalıdır. Failler derhal tespit edilip yargı önüne çıkartılmalıdır. Soruşturma, saldırıyı tüm yönleriyle açıklığa kavuşturarak ilerletilmelidir.

Saldırganlar bilsin ki DEVA Partisi’ne ve demokratik siyasete dönük saldırılar amacına ulaşamayacaktır."

SALDIRIYI İL BAŞKANI SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, partisinin Lice ilçe binasına kimliği belirsiz kişiler tarafından motolof kokteyli ile saldırı düzenlendiğini duyurdu. Saldırı sonucunda ilçe binasının camları kırıldı, yangın çıktı. Binanın yanında bulunan kıraathanedeki vatandaşların müdahalesi ile yangın büyümeden söndürüldü.

İl Başkanı Ülsen sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

"Dün gece kimliği belirsiz kişilerce Lice ilçe binamıza molotoflu bir saldırı gerçekleşmiş, çevrede bulunan vatandaşlarımızın müdahalesi ile yangın büyümeden söndürülmüştür.

İlçe binamıza yapılan saldırıyı kınıyorum. Yapılan saldırının failleri bir an önce ortaya çıkarılmalıdır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN