DEVA Partisi'nden 'çek düzenlemesi' tepkisi: Error 404

DEVA Partisi'nden 'çek düzenlemesi' tepkisi:  Error 404

DEVA Partisi, Resmi Gazete'de yayımlanan çek düzenlemesine ilişkin ‘mavi ekran’ formatında açıklama yaptı. Partinin ‘error 404’lü açıklamasında, "Tüm bu yaşananlar, taraflı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ülkemizdeki kurumsal kapasiteyi ve sağlıklı, doğru ve tutarlı karar alma süreçlerini nasıl yok ettiğinin örneği oldu” ifadelerine yer verildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan çek düzenlemesinin ardından yaşanan kaos ve Ticaret Bakanlığı’nın devreye girmesiyle ilgili DEVA Partisi’nden açıklama yapıldı. Partinin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklama ‘error 404’ formatında yayımlandı.

“KURUMSAL KAPASİTE YOK EDİLDİ”

DEVA Partisi’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

Veri ve bilgiye dayalı hiçbir analiz yapmadan, konunun taraflarıyla istişare etmeden ve oldu bittiye getirilerek yapılan gece yarısı düzenlemelerinin bir diğer örneğini dün tekrar gördük. 

Yapılan yasal düzenlemeyle çeklerin ibrazı yasaklandı, senede bağlı alacakların vade tarihleri ertelendi.

Türkiye ekonomisinin işleyişinden tümüyle bihaber, piyasanın sağlıklı işleyişini bozan, ticari ilişkileri tıkayan ve anayasaya uygunluğu şüpheli bu kanun düzenlemesi iş dünyasından gelen tepkiler üzerine bir bakanlık açıklamasıyla düzeltilmeye çalışılıyor.

Tüm bu yaşananlar, taraflı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ülkemizdeki kurumsal kapasiteyi ve sağlıklı, doğru ve tutarlı karar alma süreçlerini nasıl yok ettiğinin bir diğer somut örneği olmuştur. 

 

 

NE YAŞANDI?  

Resmi Gazete'de yayımlanan çek düzenlemesi piyasada kaosa neden oldu.  

Vergi usul kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun düzenlemesine dün gece son anda eklenen bir geçici madde ile, vadesi 30 Nisan ile 31 Mayıs tarihleri arasına isabet eden çeklerin ibrazı 1 Haziran’a ertelendi. 

Yine bu tarihler arasında vadesi gelen kambiyo senedine dayalı alacaklar hakkında icra ve iflas takibi başlatılamayacağı, başlamış olanların duracağı da kanunda yer aldı. 

Piyasada ödeme zincirinde sorun oluşması ve iş dünyasından gelen tepkiler üzerine Ticaret Bakanlığı, "Çek hesabı sahibinin hesabında çekin karşılığının bulunması kaydıyla çekin ödenmesi aksi takdirde 1/6/2021 tarihinden önce karşılıksızdır işlemi yapılmaması gerekmektedir" açıklamasında bulundu.  

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN