Devlet elini taşın altına koydu! Ev tadilatı için 70 bin TL destek verilecek: e-Devlet'ten hemen başvurun

Devlet elini taşın altına koydu! Ev tadilatı için 70 bin TL destek verilecek: e-Devlet'ten hemen başvurun

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketi sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evi yıkılan ya da evi kullanılamayacak olan vatandaşlara barınma yardımı veriliyor. Sosyal destek kapsamında 25-70 bin TL arasında maddi yardım sağlanacak. Peki, barınma yardımı nasıl alınır? Depremzedelere barınma yardımı var mı? Barınma yardımı ne kadar? İşte, barınma yardımı başvuru ekranı...

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 40 bin 689 kişi hayatını kaybetti, 108 bin 68 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremden etkilenen illerden 216 bin 347 afetzedenin başka illere tahliye edildiğini bildirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından konutu hasarlı olarak tespit edilen vatandaşlar, e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/afet-ve-acil-durum-yonetimi-afetzede-barinma-destegi-basvurusu web sayfasından Afetzede Barınma Desteği başvurusu yapabilir.

DEPREMZEDELERE BARINMA YARDIMI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağladığı barınma yardımı, evi oturulmayacak durumda olan ihtiyaç sahiplerine veriliyor.

* Hanede yaşayan bireylerin net gelirlerinin, asgari ücretin 3'te 1'ini geçmiyor olması

* Hane içinde engelli, yaşlı, tek ebeveynli gibi özel durumlardan en az birinin sağlanıyor olması

* İhtiyaç sahibi olunduğunun gelir testi aracılığı ile kanıtlanması

e-devlet-afetzede-barinma-destegi-basvurusu.jpg

BARINMA YARDIMI NE KADAR?

Bakım-Onarım: 25 bin TL

Prefabrik Yapımı: 40 bin TL

Betonarme Ev Yapımı: 70 bin TL

BARINMA YARDIMI NE DEMEKTİR?

Bilindiği üzere, muhtaç hanelerin en temel ve zaruri ihtiyaçlarından biri olan barınma ihtiyaçlarının giderilmesi ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesi amacıyla Fon kaynakları ile ev yapımı/ev onarımı şeklinde barınma yardımı programları yürütülüyor.

MUTFAK YAPTIRMAK NE KADAR TUTAR?

Komple mutfak tadilatları 45.000 TL ve 100.000 TL fiyatları arasında.

KOMPLE EV TADİLATI NE KADAR TUTAR?

Eğer bir evi komple baştan aşağı yenileyeceksiniz bu durumda 2022 yılı için yaklaşık olarak yapacağınız masraf 220.000 TL ile 300.000 TL arasında.

EVİN İÇİNİ YENİLEMEK NE KADAR TUTAR?

Komple ev tadilatlarının fiyatları, 2+1 evler için 80 bin TL ile 170 bin TL arasında değişiyor. 3+1 evler için ise 130 bin TL ile 210 bin TL arasında değişiyor.

BANYO YAPTIRMAK NE KADAR?

Seramik ve Fayans: 200-350 TL

Banyo Tezgahı: 3500-5000 TL (1 m için)

Ayaklı Lavabo: 650-1250 TL

Dolaplı Lavabo: 4000-8000 TL

EV İÇİ TADİLATI KAÇ GÜN SÜRER?

3+1 135 m2 ortalama genişlikteki boş bir evin komple tadilatı 15-25 gün arası sürmektedir. İçerisinde yaşanılan eşyalı bir evin tadilat süresi daha fazla olmaktadır. Bu da yapılacak uygulamalara bağlı olarak 20-35 gün arası sürebilmektedir.

EV TADİLATI İLK ÖNCE NEREDEN BAŞLAR?

Tadilat projenize karar verdikten sonra ilk olarak tesisat işi gibi kırma gerektiren işleri tamamlayın. Su ve elektrik tesisatı döşenirken fayansların ve duvarların kırılması gerekir. Eğer badana işini tesisattan önce yaparsanız, badanaya yaptığınız tüm masraf boşa gidecektir.

DUŞAKABİN KAÇA MAL OLUR?

İlk önce yeni bir kabin almak isteyenler için maliyet ortalaması, Esi mevcut kabininizin sökümü ortalama 100 TL ile 150 TL arasında değişmektedir. Yeni alacak olduğunuz kabin tekneli olduğunda 2500 TL ile 4000 TL arasında değişmektedir.

DEPREMZEDE AFAD BARINMA YARDIMI BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN