Devlet kredi musluklarını açtı! 0,79 faizle 1.250.000 TL kredi dağıtılacak: Kamu bankaları şartları sıraladı

Devlet kredi musluklarını açtı! 0,79 faizle 1.250.000 TL kredi dağıtılacak: Kamu bankaları şartları sıraladı

Yaşanan Maraş depremi sonrası hasarlı evlerde yıkılmaya başlandı. Riskli konutlar için düğmeye basan hükümet, evini kendi yaptırmak isteyenlere kredi imkanı sundu. Riskli konut dönüşümü için ev sahiplerine 1.250.000 TL kredi imkanı veren hükümet ödemeleri ise 12 ay sonra alacak. İşte başvuru şartları

Maraş'ta meydana gelen 7 büyüklüğündeki 2 deprem sonrasında özellikle İstanbul'da yaşayanla riskli evleri için başvuru yapmaya başladı. İmkanı olmayanlar için devletten 1.250.00 TL kredi imkanı çıktı. Evini kendi yapacak olan ev sahipleri şartları sağlarsa ilk 12 ödeme yapmayacak.

evkredisi.jpg

RİSKLİ EVLERE BAKANLIKTAN 1.250.000 TL FİNANSMAN

Devletten kentsel dönüşüm kredisi adıyla depreme dayanıksız evler için düğmeye basıldı. Evini kendi imkanlarıyla yapmak isteyen ev sahiplerine 1.250.00 TL tutarında kredi imkanı sunulacak. 12 sonra ödemelerin alınacağı kredi tutarları yüzde 0.79 faizle geri alınacak.

eyt-002.jpg

EVİNİ DÖNÜŞÜME SOKMAK İSTEYEN EV SAHİPLERİ DİKKAT

Peki ev sahipleri kentsel dönüşüm kredilerinden nasıl yararlanabilir? En çok arama motorlarında merak edilen bu. Eğer evinizi kendi imkanlarınızla dönüşüme sokmak istiyorsanız, öncelikle bazı şartları karışlamanız gerek.

eytmaas-003.jpg

KAMU BANKALARI ARACILIĞIYLA BAŞVURU

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yaşadığı riskli konutları dönüştürmek isteyen ev sahipleri kamu bankaları aracılığıyla başvurularını yapabilir.

para-001.jpg

Ev sahibine paket imkanıyla 48 ay vadeyle 250 TL finansman sağlanacak. Kefalet kullanım miktarı ise 50 milyar TL. Başvurular gelecek hafta başlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN