Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden uyarı: "Oy kullanacağınız sandık değişti" mesajına dikkat

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden uyarı: "Oy kullanacağınız sandık değişti" mesajına dikkat

Yerel seçimlere kısa süre kala yeni taktikler geliştiren fırsatçılar vatandaşları dolandırmaya çalışıyor. "Seçimde oy kullanacağınız sandık değişti" mesajıyla, vatandaşlara sorgulama linki gönderen dolandırıcılar linke tıklanmasıyla birlikte hem bilgileri ele geçiriyor. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan uyarıda istisnalar dışında hiçbir seçmenin oy kullanacağı sandığın yerinde değişiklik olmaya belirtildi.

31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere kısa süre kala adaylar çalışmalarına hız kazandırırken dolandırıcılar da fırsattan istifade edip vatandaşları dolandırmaya çalışıyor.

Seçmenlere e-posta ve SMS yolu ile "Seçimde oy kullanacağınız sandık değişti" benzeri mesajlar göndere dolandırıcılar, mesajda bulunan linke tıklanması ile beraber vatandaşların bilgilerini ele geçiriyor.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından, bu tür mesajların dolandırıcılık amaçlı olduğu uyarısı yapıldı.

DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yüksek Seçim Kurulu, kesin listelerin ardından kanunda yer alan istisnalar dışında hiçbir seçmenin oy kullanacağı sandığın yerinde değişiklik yapmamaktadır. Resmi kurum ve kuruluşların ad ve logoları kullanılarak yürütülmeye çalışılan dolandırıcılık faaliyetlerine karşı dikkat ediniz. Resmi kurumların bildirimleri haricinde herhangi bir bildirim veya duyuruya itibar etmeyiniz"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN