Dışişleri Bakanlığı KPSS’siz personel alımına başladı! Şartları sağlayan memur olacak

Dışişleri Bakanlığı KPSS’siz personel alımına başladı! Şartları sağlayan memur olacak

İş arayanlara Dışişleri Bakanlığı'ndan memur iş ilanı yayınladı. Cenevre Başkonsolosluğu için alım yapacak olan başkanlık şartlarını da duyurdu. KPSS şartı olmadan memurluk kapısı açıldı. Bakanlığı diğer şartlarını karşılayanlar memur statüsü ile işe başlayacak.

Dışişleri Bakanlığı'ndan iş arayanlara müjdeli haber geldi. Memur alımı yapacağını duyuran başkanlık lise mezunu ve 41 yaşını geçmeyenler başta olmak üzere alım gerçekleştirecek.

Sözleşmeli sekreter alımı yapacak olan Dışişleri Bakanlığı, şartlarını da açıkladı. Ön koşul ise TC vatandaşı olmak. Şartları karşılayanlar İsviçre konsolosluğuna çalışacak. İşte detaylar

img-1587.jpeg

Cenevre için 1 sekreter alımı yapacak olan başkanlık şartlarını şöyle sıraladı:

-TC vatandaşı olmak

-Kamu haklarından mahrum olmamak

-Göreve engel sağlık sorunun olmaması

-Güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç çıkması

KPSS şartı olmadan Bu şartları karşılayanlar başvurularını e-devlet üzerinden yapabilir.

FRANSIZCA VE TÜRKÇE BİLME ŞARTI

Dışişleri Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği memur alımında 41 yaşından gün almamış olmak aranan yaş şartı olacak. Aynı zamanda en az lise mezunu ve denge okullardan mezun olmak aranan eğitim şartları arasında yer alıyor. Dışişleri Bakanlığı memur alımı için dil şartı arıyor. Adaylardan çok iyi Fransızca ve Türkçe dil bilinmesi istenecek. Ve iyi derece bilgisayar bilgisi olması gerek.

Başvuru tarihleri 1 Haziran ve 20 Haziran arasında.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN