Disney'in ardından şimdi de Fransa: Ermeni lobisinden Atatürk filmi için yeni kampanya

Disney'in ardından şimdi de Fransa: Ermeni lobisinden Atatürk filmi için yeni kampanya

"Atatürk" filmine yönelik Disney'in ardından Avrupa'da başlayan yeni bir kampanya, film dünyasında ve siyasi arenada büyük yankı uyandırmış durumda. Fransa'da bulunan CDCA, filmi engellemek amacıyla bir kampanya başlattı. Bu gelişmeler, Türkiye'den ciddi tepkilerin gelmesine neden oldu.

Ermeni diasporası, "Atatürk" filmine karşı sürekli bir tepki göstermekte. Ermeni Davasını Savunma Komitesi'nin (CDCA) sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Hitler’i yücelten bir filmin gösterilmesine izin verir miydik? Tüm insan hakları savunucularını Ermenilere yönelik nefretin bu şekilde yüceltilmesine karşı durmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullanarak, filmi engelleme çabalarını ifade etti. Disney platformunun, Cumhuriyetin 100. yıl dönümü için "Atatürk" dizisini yayınlama kararını iptal etmesi, Ermeni lobisinin baskıları sonucu olduğu iddia ediliyor.

Atatürk Dizisinin İlk Uzun Fragmanı Paylaşıldı - Webtekno

Buna karşılık, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Ermeni lobisinin bu çabalarına meydan okuyarak, "Atatürk" filminin afişi önünde çekilmiş bir fotoğrafı paylaştı ve Fransızca "Size iyi seyirler dilerim!" mesajını iletti.

Batuhan Mumcu kimdir? Yeni Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcukaç yaşında, nereli?Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu

Filmin yapımcısı Saner Ayar, daha önce de hem Ermeni lobileri hem de PKK tarafından engellenmeye çalışıldıklarını, tehditlere maruz kaldıklarını ve Los Angeles'ta saldırıya uğradıklarını belirtti. Ayar, "Bu ilk değil. Daha önce başaramadılar. Asla başaramayacaklar!" diyerek, filmin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, "Los Angeles’ta bize saldıranlara en güzel cevap, filmimizin dünya prömiyerini Hollywood’da yapmak oldu" ifadesini kullanarak, filmin uluslararası başarısını vurguladı.

Yapımcı Saner Ayar: Atatürk'ü anlatan eserleri engelleyemeyeceklerSaner Ayar

DİSNEY DE KALDIRMIŞTI

Disney platformundan "Atatürk" dizisinin kaldırılması, ABD'deki Ermeni diyasporası Amerika Ulusal Ermeni Komitesi (ANCA) tarafından, dizinin Atatürk'ü yücelttiği iddiası ile kampanya yürütülmesi sonucu olduğu öne sürüldü. ANCA, destekçilerine teşekkür ederek dizinin platformdan kaldırıldığını duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN