Diyarbakır’da "Öcalan’a özgürlük" yürüyüşünde 6 kişiye tutuklama

Diyarbakır’da "Öcalan’a özgürlük" yürüyüşünde 6 kişiye tutuklama

DEM Parti Gençlik Meclisi’nin 18 Ekim’de Diyarbakır’da PKK lideri Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle düzenlediği yürüyüşün ardından gözaltına alınan biri çocuk 6 kişi, “polise mukavemet, terör örgütü propagandası ve yaralama” suçlamalarıyla tutuklandı.

Diyarbakır’da 18 Ekim günü DEM Parti Gençlik Meclisi tarafından PKK lideri Öcalan’a özgürlük talebiyle düzenlenen yürüyüşte, polise "düşman" ifadesini kullanan şüphelilerin yakalanmalarına yönelik önceki gün düzenlenen operasyonda gözaltına alınan biri çocuk 6 kişinin emniyetteki sorgu işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen 6 şüpheli savcılık ifadelerinin ardından tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Hakimliğe çıkarılan 6 kişi, “polise mukavemet, terör örgütü propagandası, yaralama ve 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” suçlarından tutuklandı.

YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN