Doğalgaz faturaları için o kişilere kötü haber! Onlara 0 TL fatura yok

Doğalgaz faturaları için o kişilere kötü haber! Onlara 0 TL fatura yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği bedava doğalgaz faturalarında kritik duyuru yapıldı. Cumhurbaşkanlığı kararıyla, 31 Mayıs 2023 tarihine kadar ‘konut, ibadethane ve cemevi’ abonelerine çıkarılacak ilk faturaların ücretsiz olacağını belirten doğalgaz firma yetkilileri, son dakika olarak duyurdu. Doğalgaz faturaları için o kişilere kötü haber!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu ve Resmi Gazete'de yayınlanan karar ile birlikte konutlara doğalgaz bedava verilecek. Süreçle ilgili detaylar paylaşılmaya devam ederken doğalgaz yetkilileri tarafından yapılan son dakika duyurusu milyonlarca kişiyi hüsrana uğrattı. Doğalgaz faturaları için o kişilere kötü haber! Onlara bedava doğalgaz verilmeyecek. İşte detaylar haberimizde...

hgghgh-40.jpg

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı kararıyla, 31 Mayıs 2023 tarihine kadar ‘konut, ibadethane ve cemevi’ abonelerine tahakkuk ettirilecek ilk faturalara ilişkin doğal gaz bedeli Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından ödenecek. Aynı zamanda sistem kullanım bedelleri ve diğer bedeller ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından karşılanacak.

O KİŞİLERİN DOĞALGAZ FATURALARI ÖDENMEYECEK!

Samsun doğal gaz firması genel müdürü Yılmaz Kolsan, yürürlüğe giren uygulama ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Nisan ayındaki genel tüketimini de kapsayan faturalarının tahakkuk edilmekte olup tamamının devlet tarafından karşılanacağını belirten Kolsan, "Bu uygulama sadece konut, ibadethane ve cemevi abonelerini kapsayacak. Sayaç okuma işlemlerimiz ve saha faaliyetlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Sayaç okuması biten abonelerin faturaları adreslere bırakılıyor. Faturalarda ödenecek tutar kısmında ‘0 TL’ yazıyor. Abonelere gönderilen SMS metinlerinde tüketim miktarı ile ilgili bilgiler yer alsa da fatura linkinin tıklanması halinde ödenecek tutar kısmının ‘0 TL’ olduğu görülecektir. Abonelerin mağduriyet yaşamamaları ve uygulamadan faydalanabilmeleri için sayaçlarını mutlaka okunabilir konuma getirmeleri veya süresi içinde endeks bildirimlerini yapmaları gerekliliğinin altını çizmek istiyorum." çağrısında bulundu.

ghhgghgh-35.jpg

25 METREKÜPÜ DEVLET TARAFINDAN KARŞILANACAK

Doğalgaz faturalarının 25 metreküpünü devlet tarafından karşılanacağını belirten Kolsan, "Sadece konut, ibadethane ve cemevi aboneleri için Mayıs ayındaki tüketimin tamamını kapsayan bu uygulama sonrasında 01 Mayıs 2024 tarihine kadar tahakkuk edecek faturalar ise 25 standart metreküpe kadar olan kısmının devlet tarafından karşılanması şeklinde devam edecek. Diğer taraftan abonelerin Cumhurbaşkanlığı düzenlemeleri kapsamına giren tüketim bedelleri dışındaki tüm borçları için (geçmiş dönem borçları, güvence bedeli, bağlantı bedeli, açma-kapama bedeli vb.) faturalar kapsam dışında olup ayrıca düzenlenecek ve bu faturaların ödemelerinin aboneler tarafından yapılması gerekecek." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN