Doğalgaz faturası kabarık gelenler dikkat etsin! 31 Mayıs'a kadar vakit verildi... Başvuru şansını kaçırmayın!

Doğalgaz faturası kabarık gelenler dikkat etsin! 31 Mayıs'a kadar vakit verildi... Başvuru şansını kaçırmayın!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen doğalgaz faturalarına dair gelişmeler meydana gelmeye devam ediyor. Doğalgaz faturası ödeyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli gelişme açıklandı. Belirtilen kapsamlarda ödeme yapmadan önce ödeme kolaylığına başvuru yapılması gerektiğine dikkat çekildi. Peki başvuru nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

ÖDEME KOLALIĞINDA YENİ KARARLAR ALINDI

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte doğalgaz faturası ödeyen milyonlarca vatandaş kara kara ay sonunu düşünmeye başladı. Yüksek fiyatlar ile gelen doğalgaz faturasına vatandaşlar isyan ettiğini ifade ederek artan enflasyon ve hayat pahalılığına faturaların da eklenmesiyle omzuna binen yük her geçen gün artıyor.

Faturaları ödemekte zorlanan vatandaşlar için yeni gelişmeler ile birlikte bazı kolaylıklar sağlanacak. İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (İGDAŞ) tarafından yapılan açıklama ile birlikte detaylara yer verildi.

Detaylarda yer alanlara göre fatura ödeme yapmadan hemen önce başvuru yapmanız gerektiğine vurgu yaptı. Belirtilen kapsamda ifade edilen duyuru ile birlikte faturalar için kolaylık sağlandığı bilgisi paylaşıldı.

maasss-gofe-cover.jpg

ÖDEME KOLAYLIĞINDAN NASIL FAYDALANILIR?

İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (İGDAŞ) tarafından yapılan açıklama ile birlikte vatandaşların faturalarını daha kolay bir şekilde ödeyebilmesi için kritik açıklamada bulundu. Açıklamasında bahsetti 16 banka ile masaya oturma fikri sonucunda ortak alınan kararı duyurdu.

Alınan kararın detaylarını ise kısa bir süre önce paylaştı. İGDAŞ tarafından yapılan açıklama ile birlikte kolay bir şekilde faturaların ödenmesi için tek çekim işlemlerde vade farksız taksit yapacağını vurguladı.

fh2kve8wiamroij-1.jpg

FATURA ÖDEME KOLAYLIĞI SAĞLAYAN BANKALAR

Belirtilen kampanyanın 31 Mayıs 2023 tarihine kadar süreceğinin altı çizilirken yapılan anlaşmaya göre bankalar arasında yapılacak olan taksit tutarları açıklandı. Taksit tutarları ise şu şekilde;

  • Halk Bankası 5 taksit,
  • Yapı Kredi ve İş Bankası 4 taksit,
  • Albaraka, Alternatifbank, Denizbank, Garanti Bankası, ING Bank, Kuveyt Türk, Odeabank, QNB Finans Bank, TEB ve Türkiye Finans Bankası 3 taksit,
  • Akbank, Vakıf Katılım ve Vakıfbank 2 taksit imkanı sunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN