Doğu Perinçek'e canlı yayında Doğu Türkistan dersi

Doğu Perinçek'e canlı yayında Doğu Türkistan dersi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Doğu Türkistan'daki Uygur Türkleri'nin Çin'in toplama kamplarında aç ve susuz bırakılarak şiddete maruz kalmasının yalan olduğunu, kampların eğitim amaçlı olduğunu savunması tepki çekti.

Çin'in Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine karşı uyguladığı baskı ve zulüm politikası dünyada tepki çekiyor. Çin ise her defasında kamplarda güzel eğitim verildiğini savunuyor.

"ÇİN'İN KAMPLARI, BİZİM KÖY ENSTİTÜLERİ GİBİ"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Habertürk TV'de katıldığı bir programda Çin'in bu iddiasını savununca eleştirilerin hedefi oldu. Perinçek kamplarla ilgili, "Yalan bunlar yalan. Baştan aşağı yalan. Nasıl Türkiye PKK'yı kesiyor diye propagandalar var bu da onun gibi. Aynı bizim köy enstitüleri gibi meslek öğreten, Çince öğreten, eğitim yapan kamplar" ifadelerini kullandı.

"SOYDAŞLARIMIZIN ZULMÜNE SEYİRCİ KALMAYALIM"

Programın sunucusu Didem Arslan Yılmaz, "O zaman neden gardiyanlar var?" diye sorarken Perinçek, "Öyle bir şey yok" cevabını verdi. Perinçek'in sözlerine sert tepki göstren İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu da, "Türklere zulmediliyor, yutulmaya çalışılıyor. Kamplarda asimile ediyorlar. Bizim oraya verdiğimiz destek, ABD'nin Çin ile ilgili politikasıyla uyuşuyormuş. Bize ne! Biz ne zaman kendi kandaşlarımızın, kendi soydaşlarımızın, kendi canımızdan olanların çektiği zulme seyirci kalmayalım" diye konuştu.

"MAO VE ÖCALAN'I SAVUNMAKTAN BİR HÂL OLDUNUZ"

Birkaç DEAŞ'lı terörist bahane edilerek Çin'in Doğu Türkistan'da Türkleri yutmasına sessiz kalınmaması gerektiğini belirten Ağıralioğlu, "35 milyon Türk'ten bahsediyorsunuz. 35 milyon Türk'ün 1,5 milyarlık Çin'in tasallutu altında kalıp yutulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı yeri konuşuyorsunuz. Ne kadar rahat konuşuyorsunuz. Irak'a, Libya'ya cümle kurarken gösterdiğiniz cüretkârlığın 100'de 1'ini gösteremiyorsunuz. Eskiden Mao'yu ve Abdullah Öcalan'ı, Stalin'in savuna savuna bir hâl oldunuz. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan'ı savunuyor olmanıza bayılıyor. Mao'dan Erdoğan'a... Bu tekamüle bayılıyorum..." ifadelerini kullandı.

İşte o anlar:

 

1 MİLYON UYGUR TÜRK'Ü KAMPLARA GÖNDERİLDİ

Doğu Türkistan'da yaşayan Kazak, Kırgız, Tatar ve diğer Türk kökenli toplumlara atıfla İnsan Hakları İzleme Örgütü, Çin'in 2017'den bu yana 'Terörizmle sert mücadele' adı altında en az 1 milyon Uygur ve Türk kökenli diğer Müslümanları gözaltına aldığı ve yasa dışı siyasi eğitim kamplarına gönderdiğini belirtmişti.

19-12/31/h-7070-n07f.jpg

GÖZALTINA ALINAN AİLELERİN ÇOCUKLARI ALINIYOR

Örgüt ayrıca Çinli yetkililerin gözaltına alınmış ya da toplama kamplarına gönderilmiş ebeveynlerin çocuklarını alarak devlet gözetimindeki çocuk esirgeme kurumlarında ve benzeri yatılı okullarda tuttuğu ifade etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN