Doğu'daki ilimizde bu tarihler arasında yıkıcı deprem olacak! Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, bu kez adres ve tarih verdi

Doğu'daki ilimizde bu tarihler arasında yıkıcı deprem olacak! Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, bu kez adres ve tarih verdi

Türkiye genelinde son haftalarda meydana gelen irili ufaklı depremler endişeye yol açarken, yüksek jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, korkutan uyarıda bulundu. İşte detaylar...

Deprem riski olan kentlere dair tahminlerini paylaşan yüksek jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, Van'ın her zaman bir deprem riskiyle karşı olduğunu söyledi.

VAN'DA DEPREM BEKLENTİSİ VAR MI?

Prof. Dr. Ahmet Ercan, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Güneyden gelen Arap Kalkanı, bugünkü Suriye ile Irak'ın bulunduğu kesimden Anadolu'yu kuzeye doğru sıkıştırıyor. Anadolu’yu bu şekilde sıkıştırması sonucunda Doğu Toroslar dediğimiz Bitlis Dağları oluşuyor. Artos Dağları da böyle oluşuyor. Van'ı doğudan sıkıştıran başka güçler de var. Güneyden ve doğudan gelen güçlerin bileşke noktası Van. Bu yüzden Van'da her zaman için büyük depremler olacaktır."

VAN'DA BÜYÜK DEPREM NE ZAMAN OLACAK?

Yurt'ta yer alan habere göre, Prof. Dr. Ahmet Ercan, Van'ın kendi içindeki deprem büyüklüğü 6.4 dolaylarında olduğunu belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü;

"Bazen sıçrama yaparak 7.3'e kadar varabilir. Kaldı ki 2011 yılında yaşanan depremde bu 7.2'ye vardı. Her 30 ila 40 yıl arasında üstüne gelen gerginlikleri boşaltmak üzere bir deprem oluşturacaktı. '2011 yılında gördük bir daha görmeyiz' diye bir şey yok. 2040 ile 2055 yılları arasında yıkıcı bir deprem olursa bu şaşırtıcı olmaz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN