Riskli alandan kaçış: Beyin cerrahisine ilgi düşüyor

Riskli alandan kaçış: Beyin cerrahisine ilgi düşüyor

TUS'da yüksek puan elde eden uzman doktorlar kariyerlerine devam etmek istedikleri branşlarda en çok Deri ve Zührevi Hastalıkları, Plastik Cerrahi ve Nükleer Tıp alanlarını tercih etti. Riskli branşlara ilgi düşerken konuya ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Türe, "Çok başarılı, çok zeki, en yüksek puanı alan arkadaşlar beyin cerrahisini seçmiyorlar" diyerek beyin cerrahi düzeyinin yükselmesi gerektiğini söyledi.

Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda yüksek puan alan doktorlar son yıllarda riskli branşları tercih etmiyor. Bu yılda en çok tercih edilen ilk üç branş Deri ve Zührevi Hastalıkları, Plastik Cerrahi ve Nükleer Tıp branşları sıralanmıştı.

Bu branşları, Tıbbi Genetik, Göz Hastalıkları, Tıbbi Biyokimya, Çocuk Psikiyatrisi, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları ve Radyasyon Onkolojisi takip etti. Söz konusu tercihler riskli alanların boş kalmasına sebep oldu.

NTV Haber'de yer alana habere göre, dünyanın en önemli beyin cerrahları İstanbul'da buluşarak beyin cerrahisinin geleceğini konuştu.

'TÜRK BEYİN CERRAHİSİ ÇOK İYİ YERDE'

Kongrenin önemli konularından biri son yıllarda birçok nedenle kullanımı azalan "beyin cerrahisinde yarı oturur pozisyonda ameliyatlar"

Kongreye ev sahipliği yapan Prof. Dr. Uğur Türe, yeni nesil beyin cerrahlarına bu yöntemi öğretmeyi amaçlıyor.

Türe, "Ben özellikle işitme sinirinden çıkan büyük tümörlerde bu pozisyonu kesinlikle tercih ediyorum. Çünkü başarıyı çok çok arttırdı. Onun için yarı oturur pozisyonun tekrar gündeme gelmesini ve genç neslin bunu öğrenmesi, en büyük talebim budur." açıklamasında bulundu.

Türe, "Bu kongreye dünyadaki en iyi beyin cerrahları geldi, bunların 45 tanesi Türk. Yani Türk beyin cerrahisinin dünyada çok iyi bir yerde olduğunu belirtmek istiyorum. Bunu iddialı söylüyorum. Çok iyi klinikler var çok iyi hocalar var. Yeni nesil müthiş geliyor" dedi.

'BAŞARILI ÖĞRENCİLER BU ALANI TERCİH ETMİYOR'

Türk doktorların beyin cerrahisindeki etkisi tüm dünyada biliniyor. Ancak son yıllarda doktorlar riskli branşları tercih etmiyor. Beyin cerrahisine ilginin düşük olması duayen hocaları endişelendiriyor.

Türe, "Çok başarılı, çok zeki, en yüksek puanı alan arkadaşlar beyin cerrahisini seçmiyorlar. İkinci problem de ihtisas süresi kısaltıldı. Bunu inşallah tekrar daha iyi bir yere getiririz. Beyin cerrahi düzeyinin yükselmesi lazım." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN