Doktorlardan Fahrettin Koca'nın el hareketine tepki

Doktorlardan Fahrettin Koca'nın el hareketine tepki

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlık bütçesi görüşmeleri sırasından "Hekimler sizin yüzünüzden gidiyor" eleştirisine para sayma hareketi yaparak doktorların daha fazla maaş için yurt dışına gittiğine ilişkin yanıtına Türk Tabipleri Birliği tepki gösterdi.

Sağlıkta şiddet olaylarının ardı arkası kesilmezken göç etmek isteyen sağlık çalışanlarının sayısı da her geçen gün artıyor. 2023'ün ilk 10 ayında 2541 hekim İyi Hal Belgesi'ne başvurdu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), “Hekimler sizin yüzünüzden gidiyor” eleştirisine “Bizden dolayı değil” diyerek para sayma işareti yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya tepki gösterdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda doktorların daha fazla para için yurt dışına gittiğine ilişkin sözlerine TTB sosyal medya hesabından “Utanıyoruz” diyerek paylaşımda bulundu.

Paylaşımda, Koca’nın eleştirilere “Bizden dolayı değil” dedikten sonra para sayma işareti yaptığı görüntülere de yer verildi.

Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Sağlıkta şiddetin ve hekim intiharlarının tırmandığı, umutsuzluğun ve geleceksizliğin derinleştiği, fakültelerde tıp kitaplarının yerini yabancı dil kitaplarının aldığı ülkemizde hekimlerin neden göç ettiğine ilişkin Sağlık Bakanı’nın “analizi”…"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN