Dolandırıcılara 5 ilde 'Jetlag' operasyonu: Kurye dikkat çekmemek için şehir şehir aktarma yaptı

Dolandırıcılara 5 ilde 'Jetlag' operasyonu: Kurye dikkat çekmemek için şehir şehir aktarma yaptı

Kendini polis veya savcı olarak tanıtarak "Hakkınızda terör örgütü soruşturması var" yalanıyla vatandaşları dolandıranlara yönelik Diyarbakır merkezli 5 ilde düzenlenen 'Jetlag' operasyonlarında 18 kişi gözaltına alındı. Öte yandan, 'Jetlag kurye'nin dikkat çekmemek için uçakla şehir şehir gezerek mağdurlardan para aldığı tespit edildi.

Türkiye'de neredeyse her gün bir dolandırıcılık çetesi çökertilirken, dolandırıcılar kolay yoldan para kazanma hırsından vazgeçmeyerek vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte telefon dolandırıcılığı yapan çetenin peşine düşerek 2 ay boyunca teknik takibe aldı.

8877663.jpg

DOLANDIRICILARA 'JETLAG' OPERASYONU

Vatandaşları telefonla arayarak kendilerini polis veya savcı olarak tanıtıp "Hakkınızda terör örgütü soruşturması var" yalanıyla paralarını alan şebekeye Diyarbakır merkezli 5 ilde 'Jetlag' isimli operasyonlar düzenlendi.

8877666.jpg

MAĞDURLARI BÖYLE İKNA ETTİLER

Dolandırıcıların mağdurları "operasyon yapılacak", "paralarınızın seri numarası alınacak", "hesabınızı FETÖ ele geçirdi", "adınıza hesaplar açıldı", "örgüt, adınıza kimlik çıkarttı" gibi sözlerle ikna ettiği tespit edildi.

8877665.jpg

18 KİŞİYE GÖZALTI

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda telefon ve hat ele geçirildi. Operasyonda Diyarbakır’da 6, İstanbul’da 4, Mersin’de 3, Şanlıurfa’da 3, Ankara’da 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

8877668.jpg

'JETLAG KURYE' DİKKAT ÇEKMEMEK İÇİN AKTARMA YAPMIŞ

Öte yandan, polis, mağdurları kandırarak para vermeye ikna eden şüphelilerin parayı ‘eldenci’ diye tabir edilen kuryeye aldırdığını, Şanlıurfa’dan Ankara’ya sonra İstanbul’a uçakla giderek mağdurdan parayı aldığını tespit etti. Kuryenin aktarma yaparak şüphe çekmemeye çalışması ise polisin dikkatinden kaçmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN