Dolar değil, altın değil: İslam Memiş, kazandıracak yatırım fırsatını duyurdu...

Dolar değil, altın değil: İslam Memiş, kazandıracak yatırım fırsatını duyurdu...

Orta Doğu'da yaşanan savaş krizleri ve ABD'nin yüksek enflasyon oranları, altın fiyatları üzerinde belirleyici bir etkiye sahip oldu. Küresel piyasalarda ons altının 1877 dolara ulaşarak yeni bir rekor kırmış olması, gram altın ve çeyrek altın fiyatlarına da yansıdı...

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2024 yılına dair ekonomik süreçleri değerlendirirken, altın borcu olan yatırımcıları uyardı. Altın ve gümüş fiyatlarındaki baskılanmayı vurgulayan Memiş, yatırımcıları gelecek süreç hakkında bilgilendirdi.

BORSA İSTANBUL'DA BEKLENEN HAREKETLİLİK

Memiş, Borsa İstanbul 100 endeksi hakkında değerlendirmelerde bulunarak, "Özellikle Borsa İstanbul 100 endeksinde satışlar devam ediyor. İki hafta daha bekleyerek ayın 15'inde 3 hisse senedi seçerek borsaya gireceğim" dedi.

1-017.jpg

DOLAR TL KURU HEDEFİ: 45 LİRA

Doların yıl sonunda 29.70 seviyesine, 2024 yılında ise 45 liraya ulaşacağı öngörüsünde bulunan Memiş, doları bir yatırım aracı olarak görmemenin altını çizdi.

EURO'DA MUHTEŞEM FIRSATLAR

Euro dolar paritesi konusunda değerlendirmelerde bulunan Memiş, "1.07'nin altındaki her rakam, euro için muhteşem bir fırsat" yorumunu yaptı. Memiş, "Eğer elimde 1 milyon dolarım olsa, parite ile euro'ya takas yaparak pozisyonumu alırdım" dedi.

2-006.jpg

MERKEZ BANKALARININ ALTIN ALIMINDA REKOR ARTIŞ

Merkez bankalarının enflasyonu kontrol altına alma girişimleri, altın fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Memiş, kasım ayında merkez bankalarının altın stok miktarının artacağını belirtti. Altın ve gümüş yatırımcılarına da varlıklarını koruma çağrısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN