DP lideri Uysal 'Vatandaş sandıkta konuşuyor' diyerek konuştu: Her oy sandığa cemre olarak düşecek

DP lideri Uysal sandık başına memleketi Afyonkarahisar'da geçti. Oyunu kullandıktan sonra kısa bir açıklama yapan Uysal "Her bir oy sandığa cemre olarak düşecektir. Vatandaşlarımız sandıkta konuşuyor. Bugün, sandıkta konuşma günü" ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal eşi Hatice Uysal ile birlikte memleketi Afyonkarahisar'da oyunu kullandı.

Oy verme işleminin ardından kısa bir açıklama yapan Uysal 'Vatandaşımız sandıkta konuşuyor' diyerek şu ifadeleri kaydetti:

'BİR DÖNÜM NOKTASI OLACAK'

Bir bayram gününe uyanmış hissiyatı ile buradayız. 14 Mayıs’ın yıldönümünde, 14 Mayıs 2023 tarihi de milletimizin derinden bir nefes almasına vesile olacaktır. Türk demokrasisinin en önemli sermayesi kavgasız dövüşsüz iktidarları değiştirebilme kabiliyetidir, seçimi icra edebilme kabiliyetidir. Bugün bunu gerçekleştiriyoruz. Güzel bir havada; artık baharın sonu yazın başlangıcı… Milletimizin de bu manada; havaya, toprağa, suya cemreler düştüğü gibi, her bir oy sandığa cemre olarak düşecektir. Biz milletimizin olduğu kadar kadim coğrafyamızın da insanlığın da bir dönüm noktası olacağına inanıyorum.

'VATANDAŞIMIZ SANDIKTA KONUŞUYOR'

Demokrasimizin oksijeni; kademe kademe, bilerek ve isteyerek azaltılmaya çalışıldı. Bütün bunlara rağmen milletimizin demokrasi şuuru ortada. Vatandaşlarımız sandıkta konuşuyor. Bugün, sandıkta konuşma günü. 14 Mayıs 1950’de kurucu liderimiz Celal Bayar’ın ifade ettiği gibi, ‘Milletin kendi kaderine hâkim olduğu gündür.’ Milletimizin kendi kaderine hâkim olacağı bir gün olmasını ben de diliyorum. Tüm Türkiye’ye, Türk milletine hayırlı olması dileğimi paylaşıyorum.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN