DSÖ: Depremlerden 23 milyon insan etkilenmiş olabilir

DSÖ: Depremlerden 23 milyon insan etkilenmiş olabilir

DSÖ, Kahramanmaraş merkezli iki depremde Türkiye ve Suriye'de 1.4 milyonu çocuk olmak üzere 23 milyon insanın etkilenmiş olabileceğini söyledi. Haber gelmeyen bölgelerden dolayı endişeleri olduğunu dile getiren DSÖ Başkanı Ghebreyesus da "Hasar haritası, bizim odağımızı nereye doğrultmamız gerektiğini anlamamızın bir yolu" ifadelerini kullandı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından örgütten yapılan 'endişe' açıklamasını yineledi.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Cenevre'de düzenlenen DSÖ Yönetim Kurulu Toplantısı'nda konuşan Ghebreyesus, Türkiye ve Suriye'de binlerce kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan depremlerin ardından 'haber gelmeyen bölgeler nedeniyle endişeli olduklarını' söyledi. Ghebreyesus, "Özellikle bilginin gelmediği bölgelerden endişeliyiz. Hasar haritası, bizim odağımızı nereye doğrultmamız gerektiğini anlamamızın bir yolu" ifadelerini kullandı.

Dün Reuters ajansına konuşan DSÖ sözcüsü, Türkiye ve Suriye'de büyük yıkıma sebep olan depremler nedeniyle ölü sayısında ciddi bir artış beklediklerini duyurmuştu. Sözcü, "Türkiye'de haber alamadığımız bazı bölgeler var" demişti.

Öte yandan DSÖ'nün kıdemli acil durumlar yetkilisi Adelheid Marschang, Türkiye ve Suriye'de meydana gelen ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan depremin 1.4 milyonu çocuk olmak üzere 23 milyon insanı etkilemiş olabileceği uyarısını yaptı. Marschang, "Yaşananlara dair genel haritalar, yaklaşık 5 milyon savunmasız nüfus dahil olmak üzere 23 milyon insanın etkilenmiş olabileceğini gösteriyor" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN