Eski Kızılay Başkanı Tekin Küçükali: Deprem gönüllülerimiz vardı yetkin bir kadro saf dışı kaldı

Eski Kızılay Başkanı Tekin Küçükali KARAR TV'nin Bi' Karar Ver programında Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtladı. KARAR TV'nin Bi' Karar Ver programında Türkiye'nin 10 ilinde meydana gelen deprem felaketleri üzerine konuşan Eski Kızılay Başkanı Tekin Küçükali, "Türk Kızılayı'nın çok yetkin kadroları, şube başkanları, yöneticileri ve gönüllüleri vardı. 2011 yılında 1 milyon civarı gönüllümüz vardı. Böylesine yetkin bir kadro saf dışı kaldı" şeklinde konuştu.

MERVE ŞİŞMAN

Tüm Türkiye'nin gözü kulağı Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden gelecek haberlerdeyken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kaybının 3 bin 549, yaralı sayısının 22 bin 168'e yükseldiğini açıkladı. Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki peş peşe yaşanan depremler 10 ili yerle bir etti. Büyük afette çöken binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ederken kentten gelen görüntüler yıkımın büyüklüğünü gözler önüne serdi. Yürekler dağlanmaya devam ediyor. Eski Kızılay Başkanı Tekin Küçükali ise bu konuyu gündeme getirdi. Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını Eski Kızılay Başkanı Tekin Küçükali KARAR TV'de yanıtladı.

vffff.png

"'BECEREMEDİK BU İŞİ YAPAMADIK' DEMEK LAZIM"

Eski Kızılay Başkanı Tekin Küçükali yapmak istedikleri projelerden söz etti. Küçükali, "Bu enkazın kaldırılması, yerine konması 3-4 yılı geçer. Bu enkaz kolay kolay kaldırılamaz o binalar kolay kolay yapılamaz. Türkiye büyük bir yıkımın altındadır. İnsanlarımızı doğrular etrafında kenetlemek lazım. 'Bu işle başa çıkamıyoruz, lütfen herkes bize yardım etsin afet çok büyük' demenin bir mahsuru yok. 'Beceremedik bu işi yapamadık' demek lazım! Bizim bir projemiz vardı kaldırılmış ortadan. 'Hastane Gemi' projesi. Gemi, normal zamanlarda hastane gibi çalışabilir. İçine ambulansların girebildiği, hastaların helikopterle getirilebildiği, içinde ameliyatların yapıldığı bir gemi" şeklinde konuştu.

KARAR TV'nin Bi' Karar Ver programında Türkiye'nin 10 ilinde meydana gelen deprem felaketleri üzerine konuşan Eski Kızılay Başkanı Tekin Küçükali, "TSK'nın afetle ilgili özel ekipleri, malzemesi vardır ve bu işi bilirler. Burada orduyu getirmemek çok yanlış. Köpekler derindeki sesi çok iyi duyarlar o nedenle köpekler afet zamanı çok önemlidir. Birinci derece eleman köpeklerdir" şeklinde konuşarak ekiplerin olay yerine gitmesi gerektiğine değindi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN