Düğünde artık herkes altın takacak! PTT yeni altını piyasaya sürdü, bu fiyata stoklar hemen bitecek

Düğünde artık herkes altın takacak! PTT yeni altını piyasaya sürdü, bu fiyata stoklar hemen bitecek

Her geçen gün artan altın fiyatları cep yakarken birçok insan düğünlerde yakınlarına ne takacağını kara kara düşünüyor. Tam bu noktada öyle bir haber geldi ki duyanlar inanamayacak. Düğünlerde artık herkes altın takacak! PTT tarafından piyasaya yeni bir altın sürüldü… Bu fiyata stoklar anında tükenecek. İşte konuya ilişkin detaylar…

Türkiye’deki ekonomik kriz, döviz kurlarındaki yükseliş, savaşlar gibi etkenler altın fiyatlarında rekor seviyeleri göremeye neden oldu. Bu kapsamda gram altının fiyatı 1700 TL’yi aştı. Son günlerde durgun bir seyir izlerken İsrail-Filistin arasındaki çatışmalar altını da etkiledi. Ons altın fiyatlarındaki ani yükseliş gram altını da tetikledi. Vatandaşlar ise gram altından da küçük altın arayışına başladı. Bu kapsamda piyasaya öyle bir altın sürüldü ki görenler şaşkına dönüyor.

altin3-001.jpg

TALEBİ KARŞILAMAK İÇİN YENİ FORMÜL

Altın talebinin karşılanması amacıyla piyasaya 0.05 gram altın sürüldü. Gram altından 10 kat küçük olan bu yeni altın daha ucuz olmasıyla dikkatleri üzerine çekti. Şuan internet sitelerinde 164 ile 250 lira arasında satılan 0.05 gram altın, en küçük altın birimi olarak biliniyor.

altin2-001.jpg

Genellikle küçük yatırımcılar ya da hediye almak isteyen kişiler tarafından tercih edilen bu altın, gram altının güncel fiyatına göre belirleniyor. Öte yandan gram altın ise uluslararası piyasalarda ons altın fiyatı ve döviz kurlarına dağlı olarak değişiyor.

altin4.jpg

PTT MAĞAZALARINDA SATILIYOR

0.05 gram altının şuan ki fiyatı 164 ila 250 lira arasında değişiyor. Öte yandan altının satışı PTT internet sitesi üzerinden yapılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN