Dul ve yetim maaşına zam beklentisi! En düşük emekli maaşı 7.500 TL olursa dul ve yetim maaşı ne kadar olacak?

Dul ve yetim maaşına zam beklentisi! En düşük emekli maaşı 7.500 TL olursa dul ve yetim maaşı ne kadar olacak?

2023 yılına girilmesiyle birlikte destek ödemelerinde gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Artan enflasyon, asgari ücret, emekli maaşı ve memur maaşı üzerine destek ödemelerinde de artış görüldü. Sosyal yardım ödemeleri için ödenecek olan miktarlar belli olurken yeni destek ödemeleri de açıklandı. Kadınlara yapılan destek ödemesi olarak dul yardımı ödenen destekler arasında yer alıyor. Şartları yerine getiren kadınlara verilecek olan destek ödemesi güncellendi. İşte tüm detaylar...

DEVLET DESTEĞİNDE BÜYÜK GELİŞME!

Son zamanlarda sık sık gündemde yer alan sosyal yardım ödemelerinde gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bakanlık tarafından iş hayatında olan veya çalışma imkânı elde edemeyen kadınlara destek veriliyor. Devlet tarafından verilen destek ödemeleri kapsamında birçok destek yer alıyor.

Eşinden ayrılan, boşanan, dul kalan kadınlar için destek ödemesi yapılıyor. 2023 yılına girilmesiyle birlikte "Dul ve yetim aylığı ne kadar oldu?" sorusu gündemde yer alıyor. Açıklanan enflasyon oranına, memur maaşı ve emekli maaşına göre maaşlara yapılan zam miktarı belirlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan zam oranı yüzde 30'a yükseltildi. Bu durumda ise destek ödemelerinde de artış görüldü. Dul ve yetim maaşındaki artış güncellendi.

0x0-eyt-son-dakika-haberleri-meclis-baskanligina-sunuluyor-eyt-sartlari-neler-ne-zaman-yasalasir-1674977280829.jpg

DUL VE YETİM MAAŞINA ZAM GELECEK Mİ?

Dul ve yetim aylığı vefat eden kişinin eşi ve çocuklarına devlet tarafından bağlanan maaştır. Vefat eden kişinin prim gününe ve maaşı alan kişinin payına göre değişiklik gösteren dul ve yetim aylığı geçtiğimiz günlerde güncellendi. Dul ve yetim aylığı bir yılda iki kere zamlanan memur ve emekli maaşı zammı ile aynı oranda zam alır.

Aralık ayı enflasyonunun duyurulmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından enflasyon ve maaşa dair bilgiler verildi. Emekli ve memura yapılacak zam oranı yüzde 30'a yükseltilmişti. Emekli maaşına gelen zam ile birlikte dul ve yetim maaşı yeniden gündeme geldi.

4verjawdczdjoc0uiyzf8mv9earsy9oh-body.png

DUL VE YETİM MAAŞINA NE KADAR ZAM GELECEK?

2023 yılı ile birlikte 5 bin 500 TL'ye yükselen emekli maaşı üzerine dul ve yetim maaşında da zam yapıldı. Dul maaşı 4 bin 124 liraya yükselirken yetim maaşı ise 2 bin 750 liraya yükselmişti. Geçtiğimiz günlerde duyurulan emekli maaşı ile birlikte dul ve yetim maaşına zam yapılıp, yapılmayacağı merak konusu oldu. Güncellemeyle 7 bin 500 liraya çıkartılacak olan emekli maaşı ile birlikte güncel yetim ve dul maaşı tablosunun şu şekilde olması bekleniyor;

  • Çalışmayan ve emekli aylığı olmayan dul eşin aylığı 5 bin 625 liraya
  • Başka hak sahibi olmayan ve tek başına yetim aylığı alan kişinin maaşı 3 bin 750 liraya yükselecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN