Dul, yetim, malullük ve ölüm aylıkları alanlara ek zam müjdesi! Zamlı maaş ödeme tarihleri belli oldu

Dul, yetim, malullük ve ölüm aylıkları alanlara ek zam müjdesi! Zamlı maaş ödeme tarihleri belli oldu

Dul, yetim, malullük ve ölüm aylıkları alan vatandaşlara ek zam müjdesi verildi! Zamlı maaş ödeme tarihleri ise belli oldu! İşte ilk zamlı maaşın ödeneceği tarih...

TUNACAN ATALAY

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen emekliye ek yüzde 5 zam teklifi, gelecek hafta TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek yasa haline gelecek. Bu düzenleme ile emekliler yüzde 42,6 oranında zam alacak ve en düşük emekli maaşı 10 bin TL olacak. Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından, ocak ayı maaş farkları hesaplara yatırılacak.

Yeni emekliler de bu ek zamdan yararlanabilecek. Kanun yürürlüğe girmeden önce ve sonrasında emeklilik dilekçesi veren herkes, bu zammın kapsamında olacak ve en düşük emekli maaşının 10 bin TL olmasından faydalanabilecekler.

DUL, YETİM, MALULLÜK VE ÖLÜM AYLIĞI ALANLAR

asgari-ucret.png

Dul ve yetim, malullük ile ölüm aylıkları da bu ek zam uygulamasına dahil edilecek. Zamlı maaşlar, düzenlemenin Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından alınabilecek ve emekliler ilk zamlı maaşlarını şubat ayında alacaklar. Ocak ayı maaş farkları ise şubat ayının ilk haftasında yatırılması bekleniyor.

Ölüm aylığı alanların maaşları da oranlar çerçevesinde yeniden düzenlenecek. Örneğin, en düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye yükseldiği için, eşinin maaşının yüzde 50'sini alan bir dulun alacağı ücret 5 bin TL olacak. Ölen kişinin çocuğu maaşın yüzde 25'ini alıyorsa, bu durumda alacağı ücret 2 bin 500 TL olacak. Bu yeni düzenleme, emeklilerin ekonomik durumuna katkı sağlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN