Dünya basını Sedat Peker'i konuşuyor

Dünya basını Sedat Peker'i konuşuyor

Organize suç örgütü soruşturması kapsamında aranan Sedat Peker'in Youtube'da paylaştığı videolar ve iddiaları, dünya basınında da yer buldu. Peker'in açıklamalarını haberleştiren Le Monde'un ardından New York Times gazetesi de bir makaleyle süreç hakkında yorumda bulundu.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in son haftalarda yayınlamaya başladığı YouTube videoları ülke gündemimizi karıştırırken dünya basınının da dikkatini çekiyor. Geçtiğimiz gün Peker'in açıklamalarını haberleştiren Le Monde'un ardından Amerika'nın önde gelen gazetelerinden New York Times da konuyla ilgili bir makale yayınladı. 

"BİR DÖNEMİN SONUNU GETİRECEK"

Yer verilen makalede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halihazırda bir ekonomik kriz ve koronavirüs vakalarındaki artıştan etkilendiği ve şimdi de yolsuzluk iddialarıyla mücadele edildiğine yer verildi. Makalede ayrıca, Peker'in iddiaları, 'bir dönemin sonunu getirecek' (fin de siècle aura) denildi.

peker-new-york-times.jpeg

Erdoğan yönetiminin çalkantılı bir yolsuzluk skandalıyla vurulduğunun altı çizilen makalede, şu ifadelere yer verildi:

"Geçen hafta İsrail'in Gazze'yi bombalaması televizyon ekranlarını doldururken, milyonlarca Türk, hükümlü bir organize suçu patronu olan ve sürgünde yaşayan Sedat Peker'in sıra dışı iddialarını dinlemek için YouTube'a kenetlendi. 2007 yılında organize suç faaliyetlerinden suçlu bulunan ve yine Türk polisi tarafından aranan Peker, iki haftayı aşkın bir süredir video yayınlıyor. Peker, söz konusu videolarda, Erdoğan'a yakın yetkililere tecavüz, uyuşturucu ticareti ve şüpheli ölüm suçlamaları yöneltti.

Peker’in ilk olarak, Erdoğan’ın damadı ve eski maliye bakanı Berat Albayrak’ı merkez alan Pelikan adlı grubu ve gözden düşmüş eski bir içişleri bakanı olan Mehmet Ağar'ı hedef aldı. Ancak kısa süre sonra asıl hedefi güçlü ve hırslı içişleri bakanı Süleyman Soylu oldu."

Peker'in üçüncü videosunun Twitter paylaşımına da dikkat çekilerek, şu ifadeler hatırlatıldı:

"Hiç şüphe yok, bazı zorbalara ölmeye cesaret eden bir adamdan daha tehlikeli bir silah olmadığını öğreteceğim. Derin İstatistikçiler, Pelikancılar, tripod üzerindeki bir kamera tarafından mağlup edileceksiniz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN