CHP'den savcılara 'Peker' çağrısı: Suç duyurusuna ihtiyaç yok

CHP'den savcılara 'Peker' çağrısı: Suç duyurusuna ihtiyaç yok

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarına ilişkin açıklama yapan CHP Milletvekili Erkek, Cumhuriyet Savcılarının ciddi iddialar karşısında soruşturma açması için bir suç duyurusuna ihtiyacı olmadığını belirterek resen, kendiliğinden hareket etme yetkileri olduğunu söyledi. Erkek, iddiaların mutlaka araştırılması gerektiğini kaydetti.

Son günlerde organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in yayınladığı videolarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar hakkındaki iddiaları siyaset gündeminde tartışmalara neden oldu.

Peker'in bugün yayınladığı 6. videonun ardından açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, "Cumhuriyet Savcıları resen, kendiliğinden harekete geçemiyor. Neden? Çünkü tam bir keyfilik, hukuksuzluk hakim" dedi.

'HUKUKSUZLUK HAKİM'

Erkek açıklamasında "Hukuk devletinden uzaklaştıkça mafya organizasyonlarına teslim olursunuz. Asıl sorunumuz, bugün yaşadığımız sistemde. Kuvvetler ayrılığı, hukuk devletini temelinden sarsan bu patronlu başkanlık sisteminde. TBMM, Araştırma Komisyonu, Soruşturma Komisyonu kuramıyor. Cumhuriyet Savcıları resen, kendiliğinden harekete geçemiyor. Neden? Çünkü tam bir keyfilik, hukuksuzluk hakim" ifadelerini kullandı.

'VAHİM İDDİALARLA KARŞI KARŞIYAYIZ'

Cumhuriyet savcılarının ciddi iddialar karşısında soruşturma açması için bir suç duyurusuna, başvuruya ihtiyacı olmadığını dile getiren Erkek sözlerine şu şekilde devam etti:

"Resen, kendiliğinden hareket etme yetkileri var. Son derece vahim iddialarla karşı karşıyayız. Uluslararası uyuşturucu ticareti, cinayet iddiaları, mafya-iktidar-ticaret ilişkileri… Bunların mutlaka araştırılması, soruşturulması lazım. Millet adına… Millet adına bu yetkilerin kullanılması gerekir. Onun için ‘değiştireceğiz’ diyoruz. Onun için ‘Demokratik hukuk devletini tesis edeceğiz. Güçlendirilmiş parlamenter sistemi, bağımsız ve tarafsız yargıyı her birlikte kuracağız’ diyoruz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN