Dünyada en çok altın bu ülkelerde var! Türkiye'nin sırası şaşırttı: Altın rezervi en fazla ülke bakın hangisi çıktı?

Dünyada en çok altın bu ülkelerde var! Türkiye'nin sırası şaşırttı: Altın rezervi en fazla ülke bakın hangisi çıktı?

Dünya üzerinde en çok altının bulunduğu ülkeler belli oldu! Türkiye’nin listedeki yeri ise görenleri şaşkına çevirdi. Altın rezervi en fazla ülke bakın hangisi çıktı? İşte o altın rezervi listesi…

Dünya Altın Konseyi ve Amerika Birleşik Devletleri Jeolojik Araştırma Kurumu’nun (USGS) verileri kapsamında 2023 yılının en büyük altın rezervine sahip olan ülkeler belli oldu. Listede 20 ülke yer alırken Türkiye’nin bulunduğu sıra görenleri şaşırttı. İşte listenin detayları…

İLK SIRADA ABD VAR!

Dünya Altın Konseyi ve Amerika Birleşik Devletleri Jeolojik Araştırma Kurumu’nun (USGS) verilerine göre yayınlanan ve 2023 yılını kapsayan listenin ilk sırasında ABD yer aldı. İkinci sıraya Almanya yerleşirken üçüncü sıraya ise İtalya yerleşti.

yeni-proje-001.jpg

Listede en dikkat çeken detaylardan biri ise listenin onuncu sırasında Hollanda’nın yer alması oldu. Öte yandan Rusya ve Çin ise AB’nin üç güçlü ülkesi olan Almanya, Fransa ve İtalya’dan sonra yer aldı. Türkiye’nin sırası ise görenleri şaşırttı.

ALTIN REZERVİNİN EN ÇOK OLDUĞU ÜLKELER

  1. ABD
  2. Almanya
  3. İtalya
  4. Fransa
  5. Rusya
  6. Çin
  7. İsviçre
  8. Japonya
  9. Hindistan
  10. Hollanda
  11. Türkiye
  12. Tayvan
  13. Portekiz
  14. Özbekistan
  15. Suudi Arabistan
  16. Kazakistan
  17. Birleşik Krallık
  18. Lübnan
  19. İspanya
  20. Avusturya

yeni-proje-1-001.jpg

Ülkelerin altın rezervlerine ilişkin bilgilendirme yapan Yahoo Finance, şunları söyledi:

“Merkez bankaları para stratejilerinin bir parçası olarak önemli miktarda altın rezervi tutuyor ve bu da para basma yeteneklerini etkiliyor. Önemli miktarda altın rezervine sahip olmak, bir ülkenin borcunu geri ödeyebileceğine ve para biriminin potansiyel olarak güçlenebileceğine işaret eder.

Dijital para birimleri çağına geçiş yaparken bile altının gerçek değeri büyük ölçüde sorgulanmıyor.” Yahoo Finance’ın Türkiye yorumu şu oldu: “İlginç bir şekilde Türkiye, 2022'de diğer tüm ülkelerden daha fazla altın satın aldı. Bu altın, yaklaşık 47 milyar dolar değerinde, toplam 94,63 metrik tondu. İsviçre, Ocak 2023'te Türkiye'ye 3.8 milyar dolar değerinde 58.3 ton altın taşıdı.

Bu, ülkenin 2012'den bu yana bir ayda en çok ihraç ettiği altındı. Ardından Türkiye satış çılgınlığına girerek nisanda 81 ton, martta ise 15 ton altın sattı. 2023'te altın rezervi şu anda 439.75 metrik tonda kalıyor. Raporlar, Türkiye'nin benzersiz iç piyasa koşulları ve sarı metale olan talebin artması nedeniyle altını ihraç ettiğini öne sürüyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN