Dünyanın en pahalı baharatından yapılıyor! Türkiye’nin bu lezzetinde talep doruğa çıktı: Amerika’dan İspanya’ya yok satıyor

Dünyanın en pahalı baharatından yapılıyor! Türkiye’nin bu lezzetinde talep doruğa çıktı: Amerika’dan İspanya’ya yok satıyor

Türkiye’nin coğrafi işaretle tescillenen bu lezzeti dünyanın en pahalı baharatından yapılıyor. Talebin doruğa çıktığı lezzet, Amerika’dan İspanya’ya yok satıyor. İşte, herkesin bayıla bayıla yediği o lezzet…

Karabük’e bağlı Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen lezzetler arasında yer alan ve coğrafi işaret tescili olan Safranbolu Kıtırı’nın üretimi geçen sene tam 5 tona ulaştı. Ülkemizin yöresel ürünleri arasında coğrafi işaret tescili alan Safranbolu Kıtırı, 2021’de coğrafi işaret tescili ile koruma altına alınmıştı.

DÜNYANIN EN PAHALI BAHARATINDAN YAPILIYOR

İçerisinde buğday kepeği, fındık, ceviz gibi ürünlerin dışında dünyanın en pahalı baharatı ve Avrupa tescili alan safranın da bulunduğu kıtır, her geçen yıl üretimini artırıyor. Uzun süre muhafaza edilmesi ve doğal lezzetiyle yerli ve yabancı misafirler tarafından sık sık tercih edilen bu üründe 2023’te tam 5 ton üretime ulaşıldı.

safranbolu-kitiri-1.jpg

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, İHA’ya yaptığı açıklamasında coğrafi işaret alan Safranbolu Kıtırı’na son senelerde ilginin oldukça arttığını belirtti.

safranbolu-kitiri-2.jpg

2021’de 800 kiloyla başlayan kıtır üretiminin 2023 yılı itibari ile 5 tona ulaştığını söyleyen Köse, İspanya ile Amerika gibi ülkelere de satış yaptıkları bilgisini verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN