Dünyanın en ünlü meteoroloğu açıkladı! Kar 1 metreyi aşacak, yollar kapanacak, her yer bembeyaz olacak

Dünyanın en ünlü meteoroloğu açıkladı! Kar 1 metreyi aşacak, yollar kapanacak, her yer bembeyaz olacak

Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte meteoroloji uzmanlarından kış tahminleri gelmeye başladı. Paylaşımlarıyla dikkat çeken uzman isim kış mevsiminin sert geçeceğini iddia ediyor. Son yıllarda hafif geçen kış mevsimi bu yıl şiddetini artıracak. Herkes önlemini şimdiden alsın. Kar kalınlığının 1 metreyi aşması bekleniyor. İşte tüm detaylar...

Aşırı sıcak bir yaz mevsiminin ardından gelen kış mevsimine dikkatler çekildi. Yaz başlangıcında El Nino'nun etkisiyle sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkmıştı. Eylül ayı ile birlikte ülkeyi terk eden sıcaklıkların yerini soğukluklar aldı. Yüksek sıcaklıklar nedeniyle kuraklık tehlikesi kendisini gösterirken, bu kış mevsiminin çok sert geçeceği söyleniyor.

KAR YAĞIŞLARI BAŞLIYOR

Aşırı sıcak bir yaz mevsiminin ardından gelen kış mevsimine dikkatler çekildi. Yaz başlangıcında El Nino'nun etkisiyle sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkmıştı. Eylül ayı ile birlikte ülkeyi terk eden sıcaklıkların yerini soğukluklar aldı.

Yüksek sıcaklıklar nedeniyle kuraklık tehlikesi kendisini gösterirken, bu kış mevsiminin çok sert geçeceği söyleniyor. Sibirya'da oluşan kar örtüsü ise bu sene kışın sert geçeceğini gösteriyor. Kerem Ökten tarafından yapılan bir paylaşımda Ekim ayını işaret ederek, kar yağışlarına dair beklentilerini duyurdu.

0x0-son-dakika-meteoroloji-uzmani-tarih-verip-uyardi-blokaj-kiriliyor-ozlenen-kis-geliyor-1674156299467.jpg

ÜNLÜ METEOROLOG AÇIKLADI

Sibirya'da biriken soğukluklar nedeniyle önümüzdeki hafta itibariyle kar yağışlarının başlayacağı belirtiliyor. 2023 kışının 2017 kışına benzeyeceği ifade ediliyor. Dünyaca ünlü Meteorolog Joe Bastardi tarafından gelen açıklamaları değerlendiren meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, paylaşımda bulundu.

Bu sene kış mevsiminin sert geçeceğine sık sık vurgu yapan Kerem Ökten, "Joe Bastardi, bu Kışın 1995, 2003 ve 2010 senelerine benzeyeceğini söyledi. Umarız öyle olur..." sözlerini kullandı.

ft-h2wv-cover-1.webp

VATANDAŞ ENDİŞELİ!

Kış mevsiminin sert geçeceğine dair sürekli tahminler yapılırken vatandaş bir yandan mutlu olsa da ekonomik durumlar neticesinde mutluluğu kısa sürüyor. Milyonlarca kişi tarafından sevilen kış mevsimi beraberinde doğalgaz sorununu da taşıyor.

Hayat pahalılığının yükseldiği günlerde vatandaşın omuzlarında doğalgaz yükü oluşacak. Paylaşımın atına yorum yapan bir sosyal medya kullanıcısı, "Kış mevsimini çok seven birisi olarak inşallah diyeceğim ama, doğalgaz faturalarını düşününce umarım olmaz diyorum…" ifadelerini paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN