Dünyanın en zengini değişti: Elon Musk'ı tahtından indirdi! Toplam servetini yazmaya sıfırlar yetmedi

Dünyanın en zengini değişti: Elon Musk'ı tahtından indirdi! Toplam servetini yazmaya sıfırlar yetmedi

Bloomberg Milyarderler Endeksi'nin zirvesi yaklaşık 3 yıl sonra değişti. Zirvede yer alan Elon Musk, liserliği en büyük rakibine bıraktı. İşte, dünyanın en zengin insanı...

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Elon Musk'ı gölgede bırakarak dünyanın en zengin insanı oldu. Jeff Bezos, 2021 yılı sonbaharından bu yana ilk kez Bloomberg Milyarderler Endeksi'nin zirvesine yerleşti.

Jeff Bezos'un net serveti 200 milyar dolar, Elon Musk'ın kişisel serveti 198 milyar dolar, LVMH'nin sahibi Bernard Arnault'unki ise 197 milyar dolar oldu.

jeff-bezos-kimdir-toplam-serveti-ne-kadar.jpg
Jeff Bezos

DÜNYANIN EN ZENGİN İNSANI KİM, TOPLAM SERVETİ NE KADAR?

Jeff Bezos, servetinin çoğunu 1994 yılında Seattle bölgesindeki garajında başlattığı e-ticaret devi Amazon'dan elde etti. Ayrıca Blue Origin adlı uzay şirketini kurdu ve Washington Post'u 250 milyon dolara satın aldı.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, Jeff Bezos, son haftalarda 8,5 milyar dolardan fazla değerde Amazon hissesi sattı ki bu vergi amaçlı olabilecek bir hareketti. Bezos 2023'te ailesine ve bazı Blue Origin operasyonlarına daha yakın olmak için Seattle'dan Miami'ye taşınacağını açıkladı. Bireyler için Florida'da gelir veya sermaye kazancı vergisi alınmıyor. Bezos'nun avukatı taşınma sayesinde milyarderin 600 milyon dolar kadar tasarruf etmiş olabileceğini kaydetti.

JEFF BEZOS VE ELON MUSK BİRÇOK ALANDA BİRBİRİNE RAKİP

Elon Musk'ın serveti 2021 yılında 300 milyar doları aştı. Ertesi yıl, şimdi adı X olan Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldı ve o yıl Tesla hisselerini sattı. Elon Musk ve Jeff Bezos uzay konusunda da rakipler. Jeff Bezos, 2021 yılında Blue Origin roketlerinden biriyle uzaya gitti. Elon Musk'ın SpaceX'i kendi roketlerinin çoğunu uzaya fırlattı ve ABD istihbaratı ile askeri teşkilatlarıyla ilişkilerini derinleştiriyor.

Öte yandan Elon Musk, zaman zaman Amazon'u tekel olarak nitelendirerek eleştirdi. 2021 yılında Elon Musk, dünyanın en zengin insanı olarak Jeff Bezos'u geride bıraktığında, Jeff Bezos'a sosyal medyada servet sıralamasını işaret eden üzerinde iki numara bulunan gümüş madalyayı gösteren bir emoji gönderdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN