E devletten sağlık raporu nasıl alınır?

E devletten sağlık raporu nasıl alınır?

e-Devlet üzerinden sağlık raporu, vatandaşların ihtiyaç duydukları sağlık raporlarını elektronik olarak alabildikleri bir hizmettir. Sağlık raporu, kişinin sağlık durumunu belirleyen ve özellikle iş başvuruları, askerlik, ehliyet gibi birçok alanda talep edilen resmi bir belgedir. Peki e devletten sağlık raporu nasıl alınır?

E-devlet platformu, vatandaşların birçok işlemi kolayca yapabilmesi için hizmet vermektedir. Bu hizmetler arasında sağlık raporu alma işlemi de bulunmaktadır. Sağlık raporu, birçok farklı durumda gereklidir ve e-devlet sayesinde bu rapor kolayca alınabilir. Bu haberimizde '' e-devletten sağlık raporu nasıl alınır? '' sorusunu cevaplayacağız.

1. E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

E-devletten hizmetlerden yararlanmak için öncelikle e-devlet şifresi almanız gerekmektedir. E-devlet şifresi, PTT şubelerinden veya e-devlet üzerinden ücretsiz olarak alınabilir.

2. E-Devlet Şifresiyle Giriş Yapın

E-devlet şifrenizi aldıktan sonra, e-devlet platformuna giriş yapabilirsiniz. E-devlet'e giriş yapmak için https://www.turkiye.gov.tr/ adresini ziyaret etmeniz gerekmektedir. Karşınıza çıkan sayfada TC kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi girdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz.

3. Sağlık Bakanlığı Sayfasına Gidin

E-devlet platformuna giriş yaptıktan sonra, Sağlık Bakanlığı sayfasına gidin. Sağlık Bakanlığı sayfasına gitmek için arama çubuğuna "Sağlık Bakanlığı" yazın ve sayfaya giriş yapın.

4. Sağlık Raporu Sayfasını Bulun

Sağlık Bakanlığı sayfasına girdikten sonra, sağlık raporu sayfasını bulmanız gerekmektedir. Sağlık raporu sayfasını bulmak için arama çubuğuna "Sağlık Raporu" yazın ve sayfaya giriş yapın.

5. Sağlık Raporu Talep Formunu Doldurun

Sağlık raporu sayfasına girdikten sonra, sağlık raporu talep formunu doldurmanız gerekmektedir. Talep formunda size kişisel bilgilerinizin yanı sıra sağlık raporunu neden istediğinizi belirten bir bölüm de bulunmaktadır.

6. Talep Formunu Onaylayın

Sağlık raporu talep formunu doldurduktan sonra, formu onaylamanız gerekmektedir. Formu onaylamak için ekranda beliren "Onayla" butonuna tıklamanız yeterlidir.

7. Sağlık Raporunuzu Alın

Sağlık raporu talep formunu onayladıktan sonra, sağlık raporunuz hazırlanacak ve size e-devlet platformu üzerinden gönderilecektir. Sağlık raporunuzu e-devlet platformu üzerinden indirip çıktısını alabilirsiniz

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN