Edirne Tabipler Odası: Eylülde bizi tehlike bekliyor

Edirne Tabipler Odası: Eylülde bizi tehlike bekliyor

Delta varyantına rağmen normalleşme dönemine geçilmesine ilişkin açıklama yapan Edirne Tabipler Odası Başkanı Altun, "Kurallara uyulmazsa eylül ayında bizi bekleyen böyle bir tehlike var" dedi.

Türkiye'nin 1 Temmuz'da geçtiği normalleşme adımları sonrası ülkede tespit edilen Delta varyantı endişelere sebep oldu. Edirne Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, aşılama ve pandemi kurallarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Edirne’nin aşılama konusunda iyi durumda olduğunu belirten Altun, kurallara uyulmazsa eylülde hastalığın artacağını söyledi.

"HASTALIK BİTMEDİ"

Hastalığın halen devam ettiğinin altını çizen Prof. Dr. Altun, “Hastalık bitmedi, sadece tedbirler ortadan kaldırıldı. Dolayısıyla bu bulaşların artması, yeni varyantların ortaya çıkması demek. Beraberinde de bu hastalığın toplumda daha fazla görülmesi durumu söz konusu. Var olan aşıların toplumda yeni çıkacak varyantlara etkisini şu anda bilmiyoruz. Dolayısıyla böyle giderse eylül ayında pik beklemek hiç de şaşırtıcı değil. Ne yazık ki, kurallara uyulmazsa eylül ayında bizi bekleyen böyle bir tehlike var” dedi.

"AŞILANMAK İSTEMİYORUM DEME LÜKSÜMÜZ YOK"

Salgının bitmesinde en önemli silahın aşı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Altun, hastalıkla mücadelede aşı olunması gerektiğini belirterek, “Aşı karşıtlığı ya da aşı direnci, insanlarda bir güvensizlik oluştu. Pandemi gibi kıtalar arası bir salgında bireyin ‘ben aşılanmak istemiyorum’ gibi bir şey deme lüksü yok. O yüzden herkesin aşı olması ve bir an evvel toplumsal bağışıklığın sağlanacağı yüzde 70 seviyelerine gelmek gerekir” ifadelerini kullandı. Sağlık Bakanı tarafından zaman zaman aşılama oranı verildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Altun, şu anda ülkemizde ikinci doz aşı yapılma oranının yüzde 19 olduğunu ama istenilen seviyenin yüzde 70’lik bir seviye olduğunun altını çizdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN