Edirne’de sular yükseliyor: Meriç kırmızı seviyede, Tunca Köprüsü kapatıldı

Edirne’de sular yükseliyor: Meriç kırmızı seviyede, Tunca Köprüsü kapatıldı

Edirne’de etkili olan yağışlar ve yukarı havzalardan gelen su nedeniyle Meriç ve Tunca nehirlerinde su seviyesi yeniden yükseldi. Artan debi nedeniyle Tunca Nehri üzerindeki tarihi köprü trafiğe kapatılırken, Meriç Nehri “kırmızı” ikaz seviyesinde izleniyor.

Tunca Nehri üzerindeki Tunca Köprüsü, taşkın riskine karşı araç ve yaya geçişine kapatıldı. Köprünün ikinci bir duyuruya kadar kapalı kalacağı bildirildi. Karaağaç Mahallesi ile şehir merkezi arasındaki ulaşım ise Dr. Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü üzerinden sağlanıyor.

İKİ KÖPRÜ ARASI’NDA ÖNLEMLER ARTIRILDI

Meriç Nehri ile Tunca Nehri arasında kalan “İki Köprü Arası” mevkisinde ekipler teyakkuz halinde. Seddeler yerleşim alanlarını korurken, nehir debileri anlık olarak takip ediliyor. Yetkililer, riskin artması halinde ilave tedbirlerin devreye alınacağını açıkladı. Vatandaşlara ise taşkın riski bulunan bölgelere yaklaşmamaları yönünde uyarı yapıldı.

edirne.jpg

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Edirne Valisi Yunus Sezer bölgede incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmaları yerinde denetledi. Olası bir taşkın durumuna karşı kriz masası oluşturulduğu ve çevre illerden takviye ekiplerin kente sevk edildiği bildirildi.

Yalova, Bursa, Tekirdağ ve Sakarya’dan gelen itfaiye ve arama-kurtarma ekipleri görev bölgelerinde hazır bekliyor.

edirne-2.jpg

GEÇMİŞ HAFTALARDA TAŞKIN YAŞANMIŞTI

Son haftalarda Bulgaristan’daki barajlardan yapılan kontrollü su salımı ve yoğun yağışlar nedeniyle her iki nehirde de yükseliş görülmüştü. Özellikle Sarayiçi Adası ve Kirişhane bölgesinde taşkınlar meydana gelmiş, bazı tarım arazileri ve turistik tesisler sular altında kalmıştı.

Meriç Nehri’nin debisi 1.431 metreküp/saniye olarak ölçülürken, yazlık ve kışlık seddelerin aşılması için kritik eşik 2.200 metreküp/saniye olarak belirtiliyor. Nehir, kritik seviyeye yaklaşması nedeniyle “kırmızı alarm” durumunda izleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN