Eğitimde sıkı denetim! Devamsızlık yapan öğrencilere kötü haber

Eğitimde sıkı denetim! Devamsızlık yapan öğrencilere kötü haber

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim öğretim yılının ikinci yarısının başlamasıyla birlikte öğrencilerin devamsızlık durumlarına dair sıkı denetimler uygulamaya aldı. Özellikle devamsızlık sınırını aşan öğrenciler ve aileleri, devamsızlık affı konusunda bir düzenleme yapılıp yapılmayacağını merak ediyor.

Eğitim kurumları, öğrencilerin devamsızlık durumlarını ailelerle yakından iletişim halinde tutuyor. Öğrencilerin devamsızlık durumları beşinci, onuncu, on beşinci ve yirminci günlerde ailelere resmi yollarla iletilecek. Bu bildirimler, dijital platformlar veya posta yoluyla gerçekleştirilecek şekilde planlanmıştır.

İlköğretim düzeyindeki öğrenciler için belirlenen devamsızlık sınırı 20 gün olarak belirlenmişken, bu sınırı aşan öğrencilerin durumu yıl sonunda öğretmenler kurulu tarafından değerlendirilecek ve sınıf geçme veya tekrarına karar verilecek. Lise düzeyinde ise özürsüz devamsızlık 10 günü, toplam devamsızlık ise 30 günü geçen öğrenciler, ders notlarına bakılmaksızın başarısız sayılacak ve bu durum velilere yazılı olarak bildirilecek.

img-5053.jpeg

Şu an itibarıyla devamsızlık affı ile ilgili herhangi bir düzenlemenin yapıldığına dair bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda herhangi bir değişiklik yapması durumunda, konu hakkında detaylı bilgilendirme yapılması beklenmektedir. Öğrenciler ve veliler, devamsızlık affı hakkında güncel bilgilere Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi duyurularından ulaşabilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN