EGM ilk kez liste paylaştı: İşte en çok kaza yapan firmalar

EGM ilk kez liste paylaştı: İşte en çok kaza yapan firmalar

EGM, 2022'nin şimdiye dek gerçekleşen kazalarının raporunu açıkladı. Açıklanan rapora göre, yolcu otobüslerinin karıştığı 43 ölümlü trafik kazasında 83 can kaybı yaşandı. EGM açıklamasında ilk kez otobüs firmalarının isimlerine de yer verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 1 Ocak-27 Kasım 2022 tarihleri arasında yolcu otobüslerinin karıştığı 43 ölümlü trafik kazasında 83 can kaybı yaşandığını açıkladı.

EGM'den yapılan yazılı açıklamada, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren '2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve 2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı'na göre; yolcu taşımacılığı yapan otobüs ve benzeri taşıtların kusurlu olarak karıştığı ölümlü trafik kazası sonuçları ve otobüs işleticisi teşebbüslerin kamuoyuna ilan edildiği belirtildi.

ÖLÜMLÜ KAZALARDA 36 FARKLI FİRMANIN ADI VAR

Açıklamada, "Bu kapsamda; 1 Ocak 2022-27 Kasım 2022 tarihleri arasında meydana gelen şehirler arası tarifeli ve tarifesiz yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin kusurlu olarak karışmış olduğu 43 ölümlü trafik kazasında, olay yerinde 83 can kaybı meydana gelmiştir. Ölümlü trafik kazalarına 36 farklı otobüs firmasının karıştığı tespit edilmiştir" denildi.

Yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin, trafik polisi ve jandarma trafik tarafından terminal çıkışı, kara yolu üzerinde denetlendiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sürücüler hız, çalışma/dinlenme süreleri ile seyir halinde cep telefonu kullanımı başta olmak üzere trafik güvenliğine uymaları; yolcular da seyahat süresince emniyet kemeri takmaları konusunda bilgilendirilmektedir. Ayrıca meydana gelen otobüs kazalarına ilişkin sonuçları ve alınması gereken tedbirler ile ilgili kurum/sektör ve firma yetkilileri ile müşterek değerlendirmeler yapılmakta olup, en çok kazaya karışan otobüs firmaları ile de görüşmeler gerçekleştirilerek firmalara gerekli uyarı ve hatırlatmalarda bulunulmaktadır. Hedefimiz trafikte sıfır can kaybı ilkesi esasıyla denetim ve diğer faaliyetlerimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aralıksız devam edecektir.

ÖLÜMLÜ KAZALARA KARIŞAN FİRMALARIN LİSTELERİ YAYIMLANDI

Emniyet Genel Müdürlüğünün 1 Ocak-27 Kasım 2022 tarihlerinde meydana gelen ölümlü trafik kazalarına karışan otobüs firmalarına ilişkin listesine, www.egm.gov.tr internet adresinden ulaşılabilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN