Bartın'da yolcu otobüsü şarampole uçtu: 40 yaralı

Bartın'da sabah saatlerinde Rize’den Zonguldak’a gitmek için yola çıkan Kamil Koç firmasına ait bir yolcu otobüsü kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazanın ardından ilk belirlemelere göre 40 kişi yaralandı. Gözaltına alınan otobüs sürücüsü Mustafa E.'nin ilk ifadesinde "dalmışım" dediği öğrenildi.

Bartın'da sabah 07.30 civarında köyünde Kamil Koç firmasına ait bir yolcu otobüsü şarampole devrildi.

M.E. idaresindeki 22 FM 053 plakalı yolcu otobüsü Rize’den Zonguldak’a gitmek üzere yola çıktı. Otobüs Bartın’ın Akçamescit köyüne geldiğinde kontrolden çıkarak devrildi. Otobüsteki kazada araçta bulunan 40 kişi yaralandı.

5890331.jpg

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Kaza yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar ambulanslarla Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Jandarma ve polis ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

"BİR ANDA KENDİMİZİ BURADA BULDUK"

Kazadan hafif yaralı kurtulan Ferit Boray Akbulut gazetecilere yaptığı açıklamada, "Araç Rize’den kalkmıştı. Ben Ordu’dan binmiştim. Kazanın nasıl olduğunu anlayamadım. Ben o sıra uyuyordum. Anlayamadım. Bir anda kendimizi burada bulduk" diyerek yaşadıklarını anlattı.

5890333.jpg

Ambulansta ilk müdahaleleri yapılan bazı yaralılar olayın şokunu yaşadı. Olay yerine itfaiye ve AFAD ekipleri de sevk edildi. Yaralılardan 35'i taburcu edilirken, 5'inin tedavisi sürüyor.

5890339.jpg

35 YARALI TABURCU OLDU, SÜRÜCÜ GÖZALTINA ALINDI

Sabah saatlerinde Bartın Kurtköy Akçamescit mevkinde meydana gelen kazada, yaralanarak, hastaneye kaldırılan 40 kişiden 35’inin taburcu olduğu, 5 kişinin tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Hastanede tedavisi tamamlanan otobüs şoförü Mustafa Ekşioğlu ifadesi alınmak üzere jandarma ekipleri tarafından karakola götürüldü.

Gözaltına alınan ve kazada yaralanan otobüs sürücüsü Mustafa E'nin jandarmaya verdiği ilk ifadesinde "dalmışım" dediği öğrenildi.

Öte yandan otobüs vinç yardımıyla kaza yerinden kaldırılırken, bir süre trafiğe kapatılan yol yeniden ulaşıma açıldı.

VALİ ARSLAN YARALILARI ZİYARET ETTİ

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, hastanede yaralıları ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileğinde bulundu. Arslan, burada gazetecilere, Rize'den Zonguldak'ın Ereğli ilçesi istikametine giden bir yolcu otobüsünün henüz belirlenemeyen nedenle devrildiğini söyledi.

Otobüste görevliler ile 40 kişi bulunduğunu aktaran Arslan, "Tedbir amaçlı bütün yolcuları hastaneye getirdik. Şu an durumları gayet iyi. Birkaç hafif yaralımız var sıyrıklarla atlatan. Tedbir amaçlı bazı hastalarımızı gözetim altında tutuyoruz. Herhangi bir sıkıntı, can kaybımız yok. Hepimize geçmiş olsun. Kazanın oluş şekliyle ilgili araştırma, soruşturma devam ediyor." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN