Ehliyet sahipleri dikkat! Ehliyetini yenilemeyen yandı: O tarihe kadar süre verildi

Ehliyet sahipleri dikkat! Ehliyetini yenilemeyen yandı: O tarihe kadar süre verildi

Ehliyetini yenilemeyenler dikkat! O tarihe kadar süreniz var. Ehliyetini o tarihe kadar yenilemeyenler büyük ceza ödeyecek... Peki ehliyet yenilemek için son başvuru tarihi ne?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlık Kimlik Kartı ve Sürücü Kimlik kartları yeni düzenlemeyle farklı bir hal aldı. Artık çipli ve uluslararası formata uygun hale getirilen bu kartların yenilenmesi için de bir süre verilmişti. Bu süreyi aşanlar ise büyük cezalar ödemek durumunda.

SÜRÜCÜ KİMLİK KARTINI YENİLEMEYENLER İÇİN SON TARİH...

Sürücü kimlik kartını yani eski adıyla ehliyetini yenilemeyenler için son başvuru tarihi açıklandı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre, eski sürücü kimlik kartlarının kullanım süresi 2 yıl daha uzatıldı ve 31 Aralık 2024 son tarih olarak belirlendi. Yani sürücü kimlik kartını yenilemek için son başvuru tarihi 31 Aralık 2024.

Ancak 31 Aralık 2024 tarihine kadar yenilenmeyen sürücü kimlik kartları için büyük cezalar uygulanması söz konusu.

SÜRÜCÜ KİMLİK KARTI NASIL YENİLENİR?

Her şeyden önce ilinize bağlı ilçe nüfus müdürlüklerinden birine gitmek gerekiyor ancak nüfus müdürlüğüne gitmeden önce randevu alınması gerekiyor.

Randevu almak için ALO 199 aracılığıyla ya da ALO 199 Mobil Uygulaması üzerinden veya “nvi.gov.tr” internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak randevu alınabilir.

Randevu işlemleri sırasında istediğiniz nüfus müdürlüğünü tercih etme hakkınız bulunuyor. Bu sayede işlemleriniz daha hızlı, kolay ve rahat yapılıyor.

  • Sürücü kimlik kartını yenilemek için istenilen belgeler neler?

Sürücü kimlik kartını yenilemek için talep edilen belgeler şu şekilde:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık kimlik kartı,

Eski sürücü belgesi,

Sürücü sağlık raporu,

Son altı ay içerisinde biyometrik olarak çekilmiş 1 adet fotoğraf,

Kan grubu kartı. (sağlık raporunda yer almıyorsa)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN