Ehliyeti olanlar geç olmadan bunu yapsın! Plakasını kontrol etmeyene büyük ceza, sürücülere uyarı geldi!

Ehliyeti olanlar geç olmadan bunu yapsın! Plakasını kontrol etmeyene büyük ceza, sürücülere uyarı geldi!

Otomobil sürücülerinin dikkatli olmasına dair uyarılar yapılmaya devam ediliyor. Kısa bir süre önce yapılan duyuru ile birlikte otomobil sahiplerine seslenildi. Yapılan duyuru ile birlikte araç plakalarına dikkat edilmesi gerektiği belirtildi. Aksi halde sürücüye 1.671 TL ceza kesilecek. İşte tüm detaylar...

EHLİYETİ OLANLARA PARA CEZASI

2022 yılının sonlarına doğru gündemde yer alan yeniden değerleme oranları ile birlikte trafik cezaları gündemde yer almaya devam ediyor. 2023 yılı ile birlikte idari para cezaları için yüzde 112,9 oranında zam belirlendiği ifade edildi.

Sürücülere uyarıların yapılması ile birlikte bu hatayı yapanlara para cezası verilecek. Trafik cezalarına yapılan zam ile birlikte caydırıcı seviyeye ulaşılması bekleniyor. Kırmızı ışık hız ve hız sınırını aşan vatandaşlara dev ceza geliyor.

Trafikte güvenliğin başında yer alan kuralların en üstünde emniyet kemeri takmak yer alıyor. Bu durumun ihlali karşısında ise para cezası kesiliyor. Yapılan araştırmalara göre en çok ihlal edilen trafik kuralı ile birlikte tespit edilen sürücülere 436 TL değerinde para cezası kesiliyor.

15-12.webp

EN ÇOK İHLAL EDİLEN KURALLAR

Sürücüler tarafından sık sık ihlal edilen kurallardan bir diğeri ise seyir halinde telefonla konuşmak olarak belirlendi. Yapılan kural ihlali ile birlikte dikkat dağınıklığı yaşayarak kazaya sebebiyet verilebileceği düşünülüyor.

Bu cezai işlem ile birlikte KGSY'ler ile yapılan tespit de dahil olmak üzere 951 TL değerinde para cezası kesiliyor. En çok yapılan kural ihlallerinden bir diğer ise yaya geçidinden geçen yayaya yol vermemek oldu. Yayaya yol vermemenin cezası ise 1.917 TL olarak açıklandı.

new-project-sdrs-cover.jpg

SÜRÜCÜLER PLAKAYI KONTROL ETSİN

Bir diğer en çok ihlal edilen kural ise kırmızı ışık olarak biliniyor. Cezanın kendisi basit olarak görülse de kurallara uymayan sürücülere 951 TL para cezası kesilecektir. Bu cezaların yanı sıra araç plakaları büyük bir önem arz ediyor.

Araç plakalarında dikkat edilmesi gereken noktalar, plakanın okunur olması gerektiği belirtildi. Bu konuda herhangi bir şaibe varsa vatandaşa kesilecek olan para cezası 1.671 TL olarak belirlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN