Ekmek fiyatları cep yakacak! Bir şehirden daha zam sinyalleri geldi! “10 TL” olacak

Ekmek fiyatları cep yakacak! Bir şehirden daha zam sinyalleri geldi! “10 TL” olacak

Asgari ücret zammının ardından ekmek fiyatlarına da peş peşe zamlar gelmeye başladı. 1 Ocak öncesinde yapılan açıklama ile birlikte birçok şehirde ekmek fiyatları zamlanırken yeni zamlarda adından söz ettiriyor. Bir şehirden daha zam sinyalleri geldi. Ekmek fiyatı 10 TL'ye kadar yükselecek. İşte ekmek fiyatlarındaki son gelişmeler…

Türkiye'nin en büyük şehirleri arasında yer alan İzmir ekmek zamlarından etkilenen şehirler arasında adını yazdırıyor. İzmir Ticaret Odası'na (İZTO) bağlı Ekmek ve Unlu Mamuller Grubunun meclis üyelerinden Hüseyin Sağır, asgari ücret zamlarının ardından ekmek fiyatlarında artışa gidileceğini duyurdu. İzmir'de ekmek fiyatlarının 10 TL'ye kadar çıkması beklenirken düşük gelire sahip aileler de kara kara düşünmeye başladı. İşte ekmek fiyatlarındaki son gelişmeler…

EKMEK FİYATLARINA ZAMLAR YOLDA

Maliyet artışlarını işaret eden Hüseyin Sağır, bir çuval unun fiyatını 700 TL'ye yükseldiğini belirterek hem maliyet hem de çalışılan ücretlerde artışa gidildiğini söyledi. Asgari ücrete %50 oranında yapılan artış 10 gibi temel hammadde maliyetlerinde de artışa neden oldu. Bu durum fırıncıların da yeni kararlar almasına neden olurken ekmek fiyatları için 10 TL sinyalleri geldi.

ekmek-zamlandi.jpg

İzmir'de yaşayan düşük gelirli hanelerin nasıl ekmek alacağı merak edilirken alım gücünün de gitgide düştüğü belirtildi. İzmir'de artan ekmek fiyatları ekonomik ve sosyal açıdan etkisini sürdürürken bu artışa vatandaşın tepkisinin ne olacağı da merak ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN