Ekrem İmamoğlu'ndan yeni hedef: 5 bin kişilik olacak

Ekrem İmamoğlu'ndan yeni hedef: 5 bin kişilik olacak

3 kız öğrenci yurdunun açılışını yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yurt sorunu yaşayan öğrenciler için 5 bin kişilik yurt yapmayı hedeflediklerini açıkladı. İBB'nin hiç öğrenci yurdu yoktu diyen İmamoğlu tamamen kendimize ait, güvenli, temiz, sosyal ve sportif alanları olan yurtlara ilk öğrencilerin yerleştirildiğini ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, öğrencilerin yurt sorunuyla ilgili açıklamada bulundu. “Hedefimiz 5 bin kişilik öğrenci yurdu” diyen İmamoğlu, “Ne yazık ki yıllardır üniversite öğrencileri için yeterli yurt yapılmamış, İBB'nin de hiç yurdu yoktu. Tamamen kendimize ait, güvenli, temiz, sosyal ve sportif alanları olan yurtlarımıza ilk öğrenciler yerleşti. Hepsine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

1.jpg

AYLIK 600 LİRAYA KONAKLAYACAKLAR

İmamoğlu'nun vaatlerinden biri olan öğrenci yurtları hayata geçmeye başladı. 31 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında kız öğrencilerin başvuru yaptığı üç İBB yurdunda yerleştirme işlemleri geçtiğimiz günlerde tamamlandı. 6 günlük süre içerisinde 4 bin 18 başvuru alan yurtlara, 625 kız öğrenci yerleşme hakkı kazandı.

Öğrenciler, İBB yurtlarında 2021 – 2022 eğitim öğretim yılında aylık 600 TL'ye konaklayabilecek.

yurt.jpg

İlk etapta Avcılar’da ve Beyoğlu’nda açılan üç kız öğrenci yurdunda 625 kız öğrenciye hizmet verilecek. Bu kapasitenin, eğitim takviminin ikinci yarısında Gaziosmanpaşa’da açılması planlanan erkek yurduyla birlikte 1000 kişiye ulaşması hedefleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN