El Nino ve Negatif Qbo güçlerini birleştirdi! 2016 kışı geri geliyor: Camdan kafanızı bile uzatamayacaksınız

El Nino ve Negatif Qbo güçlerini birleştirdi! 2016 kışı geri geliyor: Camdan kafanızı bile uzatamayacaksınız

Herkes bu yıl kışın ne zaman geleceğini merak ederken, uzmanlardan yeni tahminler gelmeye devam ediyor. Meteoroloji uzmanlarının yaptığı son uyarıda bu yıl kışın erken geleceği belirtildi. İşte, El Nino ve Negatif Qbo'nun etkisiyle geri döneceğimiz 2016 kışının detayları...

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte birçok kişinin aklında 'kar ne zaman yağacak' sorusu oluşmaya başladı. Meteoroloji uzmanları ise bu yıl kar yağışının önceki yıllara göre çok daha erken başlayacağını tahmin ediyor.

Yaptığı hava durumu tahminleriyle özellikle yakından takip edilen meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, geçtiğimiz günlerde yaptığı son paylaşımda 20-30 Ekim tarihleri arasında Türkiye'nin normallerden daha soğuk olacağının bilgisini vermişti.

pzt-h-3-1.jpg

GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİLER

Bu sene yaz ayları boyunca Türkiye'yi kavuran El Nino'nun kış ayında da soğuk hava dalgası etkisini devam ettireceğini belirten uzmanlar, Qbo'yla birleştiğinde ise çok daha sert bir kışı bize yaşatacağını belirtiyor.

pzt-h-3-2.jpg

Bu kışın normal bir kışa benzemediğinin altını çizen Kerem Ökten, 2002-2003 ve 2016-2017 yıllarına göre daha iyi gittiğimizi ancak yine de yeni bir Godzilla yaşama ihtimalimiz olduğunu da söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN