Elbistan 51 yıl sonra CHP'de

Elbistan 51 yıl sonra CHP'de

Kahramanmaraş'ın depreminin üssü Elbistan ilçesinde, CHP'nin Belediye Başkan Adayı Erkan Gürbüz, yüzde 37 oy oranı ile seçimi kazanarak AK Parti'nin adayı Murat Mercan'ı geride bıraktı. Bu sonuçla birlikte, CHP 51 yıl aradan sonra Elbistan Belediye Başkanlığına yeniden döndü.

11 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaklaşık 9 saat arayla sırasıyla iki depremden meydana gelmiş; Kahramanmaraş’ta 12 bin 713 kişi yaşamını yitirmişti.

Depremin ağır hasar bıraktığı Elbistan’da CHP 51 yıl sonra tekrar beledeyiyi kazandı. CHP Belediye Başkan Adayı Erkan Gürbüz yüzde 37 oy oranı ile AK Parti’nin adayı Murat Mercan’ı geride bıraktı.

Elbistan'da, 14 -28 Mayıs 2023 Türkiye Genel Seçimlerinde, Cumhur İttifakı yüzde 62, Millet İttifakı yüzde 29 oy almıştı.

'ELBİSTAN'IMIZA HİZMETKAR OLACAĞIZ'

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Elbistan, Nurhak, Ekinözü ve Pazarcık ilçelerinde seçimi kazandıklarını açıklamıştı.

Seçim bürosu önünde toplanan kalabalığa seslenen Öztunç, "Kazanan Elbistan oldu, Elbistan için artık durmadan çalışacağız. Elbistan'ımıza hizmetkar olacağız" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN