Emekli maaşı ve ek promosyon alanlar dikkat! Şikayetler o kadar çok arttı ki...

Emekli maaşı ve ek promosyon alanlar dikkat! Şikayetler o kadar çok arttı ki...

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olmasının ardından bankalar arasında promosyon yarışı başladı. Müşteri kaybetmek istemeyen bankalardan peş peşe promosyon açıklamaları gelirken bir son dakika duyurusu yapıldı. Emeklilere kötü haber! En yüksek maaşlı emeklileri bünyesine katmak isteyen bankalardan flaş bir açıklama yapıldı. Bundan sonra alınmayacak! İşte detaylar.

Emekli maaşlarıyla ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye çıkarılmasının ardından bankalar arasında promosyon yarışı başladı. Müşteri kaybetmek istemeyen bankalardan son dakika duyurusu yapıldı. Emeklilere kötü haber! Emekli maaşı ve ek promosyon alanlar dikkat. Üzücü haberi son dakika olarak duyurdular. Bundan sonra alınmayacak. İşte detaylar haberimizde...

jhjhj-6.jpg

ŞİKAYET ORANLARI 1 YILDA TAVAN YAPTI

Gelen emekli maaşı zammı sonrası özel ve kamu bankaları promosyon kampanyalarını peş peşe duyurmaya başladı. Emekli maaşı aldığı bankalardan 3 yıl sonra sözleşmesi sona eren emekliler genelde banka değiştiriyor. Bu kapsamda da kamu ve özel bankaların sunduğu emekli promosyon ödemeleri yakından takip ediliyor.

kjkjkj-56.jpg

Markalar ve tüketiciler arasında yönlendirici bir görevi olan SikayetVar platformunda yaşanan son dakika gelişmesi emeklileri şoke etti. Gelen habere göre 31 Mart 2022 ve 31 Mart 2023 yılları arasındaki 1 yıllık dönemde özel ve kamu bankaları ile ilgili maaş promosyonu konusundaki şikayetlerde ortalama yüzde 287 oranında artış olduğu görüldü.

ÖZEL VE KAMU BANKALARINDAKİ ŞİKAYET ORANLARI

Özel bankalarla ilgili gelen rakamlara göre şikayet sayısı 2022 yılında 808 iken, bu yıl şikayet sayısı 3 bin 133 oldu. Kamu bankalarında da şikayetler arttı. Geçtiğimiz dönem sadece 293 şikayeti olan kamu bankalarındaki oran da yüzde 436 artarak bin 572’e ulaştı.

kjkjkj-57.jpg

Hem özel hem de kamu bankaları ile ilgili tüketiciler en çok para çekme limiti konusuna ilişkin bir çözüm aradı. Bütün bankalarda bu konunun şikayeti yüzde 212 olarak artış gösterdi. Konu ile ilgili geçen yıl 763 şikayet varken bu yıl şikayetlerin sayısı 2 bin 384 oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN