Emekli maaşına kademeli zam formülü! Tablodan kontrol edin, yüzde 30 ile 50 arasında zam alacak emekliler belli oldu

Emekli maaşına kademeli zam formülü! Tablodan kontrol edin, yüzde 30 ile 50 arasında zam alacak emekliler belli oldu

Emekli maaşına zam haberleri gelmeye devam ediyor. Temmuz ayında yapılacak emekli maaşı zam oranı, TÜİK'in enflasyon verilerine göre netleşecek. Fakat çalışmaları devam eden kademeli zam formülünde, tüm emekli maaşlarına yüzde 30 ile 50 arasında zam yapılması öngörülüyor. Hangi emekli vatandaşların yüzde 30, hangi emekli vatandaşların yüzde 50 zam alacağı da belli oldu. İşte, emekli maaşı zam son dakika haberi...

Emekli maaşına 2023 Temmuz ayında yapılacak zam için çalışmalar sürüyor. 4 aylık ortalama enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte emekli maaş zammı konusunda formüller de netleşmeye başladı. Uygulanmasına en kesin gözü ile bakılan formülde, emekli maşına yüzde 50 zam yapılması bekleniyor.

2023 TEMMUZ EMEKLİ MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Emekli maaşına yapılacak temmuz zammı, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı resmi enflasyon verilerin göre belirlenecek. Emekli maaşı zammı için tahminler devam ederken, uygulanması beklenen en yüksek ihtimal ise kademeli zam formülü. Kademeli zam formülünün uygulanması halinde emekli maaşlarına yüzde 50 oranında zam yapılacak.

KADEMELİ ZAM FORMÜLÜ NEDİR?

Kademeli zam formülü olarak uygulanması beklenen metot içerisinde esas amaç, emekli maaşları arasındaki makas aralığını kısaltmak. Bu formülün uygulanması halinde emekli maaşlarında zam oranları maşa arttıkça azalacak. Emekli maşları 7 bin 500 TL ile 10 bin TL arasında olan emekliler yüzde 50 zam alırken, 10 bin TL ile 15 bin TL arasında maaş alan emekliler yüzde 40 ve 15 bin TL ile üzerinde maaş alan emekliler ise yüzde 30 maaş zammı alacak.

KAMU İŞÇİSİNE YÜZDE 45 ZAM GELMİŞTİ

Emekli ve memur maşları zammı öncesinde uygulanan ilk zam kamu çalışanları için yapıldı ve bu şekilde en düşük kamu çalışanı maaşı 15 bin TL seviyesine yükseldi. Bu kapsamda emekli ve memur maaşlarına da refah payı ve mevcut enflasyon eklendiği takdirde yüzde 40 civarında zam gelme ihtimali bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN