'Son çıkış' sandığı

'Son çıkış' sandığı

Millet İttifakı liderleri, 28 Mayıs’ın referandum olduğuna dikkat çekerek “Ya sırtını 2019’da PKK’ya, 2023’te de Hizbullah’a dayayanları seçeceksiniz ya da ülkemizde terörün gölgesini bile barındırmayacak olanları” dedi. Seçmene seslenen Kılıçdaroğlu ve Akşener, ikinci turun ‘köprüden önce son çıkış’ olduğunu belirterek “Vatanınız için oy verin” çağrısı yaptı.

Bugün ikinci tur için oy kullanmaya başlayan yurt dışı seçmene seslenen Kılıçdaroğlu “Gurbette olan, sıla hasreti çeken soydaşlarımız, vatandaşlarımız dünyanın neresinde olursanız olun bu seçimde sandığa gitmek bir vatan borcudur. Bu kez daha emin, daha kararlıyız. Sizleri önce oy vermeye, sonra da oyunuza sahip çıkmaya çağırıyorum” dedi. Bir milyon kişi ile sandık güvenliğini sağlayacaklarını söyleyerek ekledi: Çünkü bu mesele artık bir seçimden öte bir referandum. Bu referandum ülkemiz için son çıkıştır.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı videolu paylaşımında yurt dışı seçmenine seslendi. ‘Vatan borcu’ başlığıyla paylaştığı videoda Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Sevgili halkım, yarın yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız güzel ülkemizin geleceği için bir kez daha sandık başına gidecek. Gurbette olan, sıla hasreti çeken soydaşlarımız, vatandaşlarımız dünyanın neresinde olursanız olun bu seçimde sandığa gitmek bir vatan borcudur. Çünkü bu mesele artık bir seçimden öte bir referandumdur. Bir önceki referandumun ardından neler yaşadığımızı gördünüz. Bu seferki ise ülkemiz için son çıkıştır. Sandığa gelin. Etrafınızdakileri de sandığa getirin. Vatanınız için oy verin. Öyle içi boş bir çağrı da değil bu. Sorunlarınızı da o sorunların çözümlerini de gayet iyi biliyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde güçlü varlık gösterebilmeniz için yurt dışı seçim çevresi oluşturacağız. Türkiye’de emekli olup başka bir ülkede çalışırken size uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasını ve emekli aylıklarınızın iyileştirilmesini sağlayacağız. Türkiye’de sağlık hizmetlerinden eşit şekilde yararlanabileceksiniz. Sizi yok sayarak hayata geçirilen otomatik bilgi paylaşımı anlaşmasının uygulanmasında yaşanabilecek mağduriyetleri gidereceğiz. Yurt dışında kullandığınız otomobilin Türkiye’de kalış sürelerini uzatacağız. Fahiş uçak bileti fiyatlarını makul seviyelere çekeceğiz.

Türkiye’ye gelirken beraberinizde getirdiğiniz telefonların kullanım sürelerini uzatacağız. Mavi kartlı kardeşlerimizin sıkıntılarını vatandaşlarımızla eşit imkanlar sağlayarak çözeceğiz ve daha birçok adımı atacağız. Şüpheniz olmasın. Bu kez daha emin, daha kararlıyız. Sizleri önce oy vermeye, sonra da oyunuza sahip çıkmaya çağırıyorum. Unutmayın, 28 Mayıs’ta oylarınızı korumak üzere 1 milyon kişi sandık başında olacağız. Bu demokrasi mücadelesine omuz vereceğimize yürekten inanıyorum.”

2105krt01a-tum.jpg

OY İSTEMEK İÇİN KAPI ZİLİ BİLE ÇALACAĞIZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs seçimlerinden sonra ilk kez kamuoyu karşısında konuştu. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasıyla artık önlerindeki tek hedefin Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı seçtirmek olduğunu vurgulayan Akşener, kendisinin şahsi olarak da saha çalışmalarına katılıp ‘kapı zili dahi’ çalacağını belirterek, Kılıçdaroğlu’na oy vermeyen seçmen kitlesine özellikle odaklanacaklarını ifade etti ve şunları söyledi: “Hep birlikte çalıştık, bir oy Kemal’e bir oy Meral’e dedik. Kendi logomuzla girdik seçime çünkü. Sayın Erdoğan yüzde 49,52 oy aldı, sayın Kılıçdaroğlu da yüzde 44,88 oy aldı. Katılma oranı yüzde 87,04. Bütün verileri bütün seçmene vurduğunuz zaman oy alabileceğimiz 12 milyon potansiyel seçmen var. Biz bu 14 Mayıs sonrası İYİ Parti olarak sandık güvenliği başta olmak üzere ikinci tura yönelik görüşmeler gerçekleştirdik. Sadece Kılıçdaroğlu’na çalışıldığı için CHP Genel Merkezi’nde çalışıyoruz. Bir kampanya grubu kuruldu. Sandığın korunmasından sorumlu her partiden isim var orada.

Bizim arkadaşlarımız sabah akşam sahada olacaklar. Kılıçdaroğlu’nun 13. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi için hepimiz seçime kadar çalışacağız. Ben bu süreçte oyunu Erdoğan’dan yana kullanan ya da yalnızca Kılıçdaroğlu’na oy vermeyen bölgelerdeki insanlarla görüşeceğim. Yarından itibaren bu programım başlıyor. Hemşehri dernekleri, derin yoksulluğa yönelik ev ziyaretleri dahil mikro bazda şahıs olarak da çalışacağım. Kapı zile dahi çalacağız.

Meclis Cumhur İttifakı’nda olabilir ama önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimi var. Erdoğan’ın kazanması halinde partili cumhurbaşkanlığı denen ucube sistemi bir daha bu ülkede tartışılmaya açılamaz. Bu nedenle buna engel olunmalı. O yüzden Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi önemlidir. Sadece kendimiz değil, arkadaşlarınız, akrabalarınız, onların dostları, hepsini sandığa götürüp Kılıçdaroğlu’na oy vermeye ikna edeceksiniz. Ya vatandaşlığımızı satanları ya da onları tapu görenleri seçeceksiniz. Ya ensar diye diye onları ülkeye dolduranları seçeceksiniz, ya da sığınmacıları en geç iki yılda ülkelerine gönderenleri seçeceksiniz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN