Asgari ücrete temmuz zam oranı belli oldu! Bakan Bilgin ilk kez rakam verdi

Asgari ücrete temmuz zam oranı belli oldu! Bakan Bilgin ilk kez rakam verdi

Asgari ücrete 2023 Ocak ayında yüzde 54,66 zam yapılarak 8 bin 500 TL'ye çıkarılmasına karşın yüksek enflasyon nedeniyle asgari ücret tutarı, açlık sınırının altında kaldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2023 Temmuz ayında yapılacak ara zamla ilgili rakam paylaştı. Bakan Bilgin'in açıkladığı yol haritasının uygulanması durumunda asgari ücret tutarı şimdiden belli. İşte, asgari ücret temmuz zammı...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete 2023 Temmuz ayında yapılacak zamla ilgili tarihsel bir adım attıklarını ve geliri vergi dışı bıraktıklarını dile getirdi.

Bakan Bilgin, "Asgari ücretten 1,5 yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi ocak ayında yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır" ifadelerini kullandı.

2023 TEMMUZ ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Temmuz asgari ücret zam oranı henüz belli olmadı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından gerçekleştirilen görüşmelerin ardından zam oranları netleşecek. Net ve brüt asgari ücretin Temmuz ayında açıklanması bekleniyor.

Bakan Bilgin, asgari ücretin 500 dolar seviyesinde olacağını dile getirdi. 500 dolar, bugün itibarıyla 9 bin 900 TL'ye denk geliyor. Asgari ücretin temmuz ayında 9 bin 900 TL'ye çıkarılması durumunda yüzde 16,47 zam yapılmış olacak.

500-dolar-kac-lira.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari ücret, emekliye ve kamu işçilerine yapılacak zamla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Eskiden 66 lira olan en düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya yükselttik. İnşallah 7 bin 500 liranın üzerindeki emekli maaşlarını düzeltmek için bir çalışma yapacağız. Asgari ücreti gözden geçireceğiz. Memurlarımızın maaşına temmuzda sadece enflasyon farkı eklemekle kalmayıp refah payı artışı da yapacağız. Kamu işçileri için zammını da salı günü açıklayacağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN