Emekli maaşlarını 600-700 TL birden artıracak formül! Kurumlar kapıyı araladı, 2008 öncesi...

Emekli maaşlarını 600-700 TL birden artıracak formül! Kurumlar kapıyı araladı, 2008 öncesi...

Bu haber milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. Emekli maaşlarını 600-700 TL birden artıracak o formül açıklandı! Kurumlar resmen kapıyı araladı, 2008 yılı öncesi için büyük gelişme. İşte konuya ilişkin detaylar…

Emekli olmak isteyen yüzlerce vatandaş için sevindiren bir haber geldi. Bu haber osyal Güvenlik Kurumu (SGK), Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), Bağ-Kur ve Emekli Sandığı gibi kurumların birden fazlasında çalışanlar için geçerli ve hem emekli maaşlarının artması hem de erken emeklilik imkanı sunuyor. İşte detaylar…

EMEKLİLİK HAYALİ ARTIK DAHA YAKIN

Emekli olmak isteyenler, emeklilik hayali kuranlar ve emekli maaşlarının yükselmesini bekleyenler sevindirici bir haberle karşı karşıya. Birden fazla kurumda çalışan kişileri ilgilendiren bu formül “3,5 YIL FORMÜLÜ” olarak bilinirken formül sayesinde kurulan emeklilik hayalleri daha yakın ve maaşlar da daha yüksek olacak.

5510 Sayılı Yasa kapsamında tüm sosyal güvenlik kurumları aynı çatı altında toplandı. Lakin Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı mensuplarının emeklilik hesaplamaları ayrı ayrı yapılıyor. Bu doğrultuda kişinin alacağı zam ya da maaş da buna bağlı olarak değişiyor.

yeni-proje-1.jpg

O TARİHE DİKKAT!

1 Ekim 2008 tarihinden öne sigortalı olarak çalışmaya başlayanların hangi kurumdan emekli olacağı son 3,5 yıldaki çalışmalar kapsamında belirleniyor. Emeklilik tarihinden önceki son 7 yılın yarısından bir fazla olan 1.261 gün çalışma hangi statüde gerçekleşmişse o statüden emekli olunuyor.

yeni-proje-2.jpg

Bu doğrultuda 10 sene boyunca Bağ-Kur’lu çalışmış olsanız bile emekliliğinize 1261 gün kala SSK’lı olarak çalışmaya başladığınız takdirde o kurumdan emekli olma hakkı kazanıyorsunuz.

yeni-proje-001.jpg

600 LİRALIK FARK VAR

Kişi dilerse SSK’lı olsun dilerse de Bağ-Kur’lu olsun son 3.5 yılda SGK’ya tavandan kazanç bildirdiği takdirde (geçmişte hep asgari ücret almış olsa bile), tavandan bildirilen bütün aylar için ileride alacağı emekli maaşına 20 ila 30 lira arasında ek yatırılıyor. Bu da 3.5 yıl tavan kazanç bildirildiği için 600 ila 700 liraya yakın bir artış olarak ortaya çıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN