Emekliler enflasyona ezdirilmeyecek! En düşük emekli maaşı için yeni açıklama: Uzman isim beklediği rakamı duyurdu

Emekliler enflasyona ezdirilmeyecek! En düşük emekli maaşı için yeni açıklama: Uzman isim beklediği rakamı duyurdu

Milyonlarca emeklinin gözü kabine toplantısına çevrildi. Emeklilerin enflasyona ezdirilmeyeceği bilgisi paylaşıldı. En düşük emekli maaşına ilişkin yeni bir rakam duyuruldu. İşte konuya ilişkin detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu akşam gerçekleşecek olan kabine toplantısı sonrasında emekli maaşlarına ilişkin yeni düzenlemeyi de paylaşacak. Dolayısıyla milyonlarca emeklinin gözü Cumhurbaşkanı’ndan gelecek açıklamaya dikildi. Lakin ünlü isim o açıklama gelmeden kendi tahminini paylaştı.

ÜNLÜ EKONOMİST BEKLENTİSİNİ AÇIKLADI

Haber Global yayınında Ekonomist Muhammet Bayram, emekli zamlarına ilişkin şunları söyledi:

"Emekliler uzun zamandır bir bekleyişte. Pandeminden bu yana emekliler enflasyona ezdirilmedi. Son oluşan enflasyonist ortamda yapılan oransal zamlar yeterli olmadı. 2023 martta 7500 TL'ye artırıldı en düşük emekli maaşı. En düşük emekli maaşından daha fazla maaş alanlara ise oransal zam yapılmamıştı. 2023 temmuz ayında ise kök maaşlara zam yapılmadı ve 6000 TL maaşı olanın maaşına ek zam gelmedi. Makas daha da açıldı. Şu anda asgari ücret 11 bin 402 lira. En düşük emekli maaşı hala 7500 TL. Sene başı işaret edilerek zam artışı yapılacak denildi.

SSK ve Bağkur emeklilerimiz mutlak suretle enflasyon farkı alırlar. Memurlara ise enflasyon farkı ve toplu sözleşme farkı veriliyor. Emeklilere yüzde 25 zam cepte, memur emeklilerinin ise yüzde 34-35'lik zammı cepte. Buna enflasyon farkı ve refah payı artışı da yapıldı.

Beklenen haber ne peki? Seyyanen zam yapılabilir. Kök maaş düzenlemesi yapılabilir. Cumhuriyetin 100. yılı ikramiyesi verilebilir. 1000 lira ile 5000 bin TL arasında o da."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN